Sociálne siete

DOMOV

Krištufkovej dlh vybaví Kollár: „Túto chybu beriem na seba“

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 9:40

931

Zdroj: Instagram

REKLAMA

GLOBALNEWS

Dlh poslankyne NR SR Petry Krištúfkovej sa vyšplhal na 3800 eur, informujú Hospodárske noviny.

Prečítajte si tiež: KONFLIKT V SPOLU: Mládežníci v strane končia, neveria novému vedeniu

Krištufková, ktorá podľa majetkového priznania ročne zarobí viac než 40-tisíc eur, má voči správcovi bytového domu v hlavnom meste poriadny nedoplatok.

Na minulotýždňovej domovej schôdzi, kde boli pozvaní tiež obyvatelia ružinovskej bytovky, sa mali riešiť najmä neplatiči. Dokopy boli štyria, ktorých dlh presiahol sumu dvetisíc eur – medzi nich patrí práve Petra Krištúfková, ktorej neuhradený záväzok sa vyšplhal na takmer 3800 eur. Podľa katastra naň nemá uvedenú žiadnu ťarchu, čiže nemusí splácať mesačne hypotéku.

Správca na stretnutí navrhol, aby sa byty neplatičov neriešili súdnou cestou, ale nech smerujú priamo do dražby.

Biden zaspal na summite, Trump reaguje: Ani on to nedokázal počúvať!

Hospodárske noviny sa najprv mali snažiť kontaktovať poslankyňu, odpovede sa nakoniec dostali až od jej straníckeho šéfa a ex-priateľa Borisa Kollára, ktorý je zároveň predsedom Národnej rady.

„Mala to na starosti jedna moja pracovníčka, nikdy to Petra neplatila, a teda sa o to minimálne desať rokov nestarala,“ uviedol Kollár pre Hospodárske noviny. „Túto chybu beriem na seba, nechám si vyčísliť dlžnú sumu a zajtra to uhradím. V budúcnosti si to už bude Petra platiť sama a bude o tom informovaná,“ doplnil.

Vzápätí reagovala samotná Krištúfková – situáciu si mala „práve preveriť“. Všetky záväzky však zobrala na seba.

„Zálohové platby na byt pravidelne mesačne odchádzajú, ale mojou nepozornosťou, vzhľadom na množstvo práce, som si nevšimla, že výška zálohových platieb sa zvýšila. Takže platby za byt každý mesiac odchádzajú, len v pôvodnej nižšej sume,“ citujú Krištufkovú Hospodárske noviny. Celá situácia ju údajne mrzí a vzniknutý rozdiel podľa jej slov uhradí v priebehu pár dní.

Čítajte viac: Brannobezpečnostný výbor dnes o nahrávkach Fica nerokoval. Presunuli ho na neurčito

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA