Sociálne siete

Šport

FIFA vyšetruje prípad futbalového trénera Chelsea Avrama Granta kvôli obvineniu zo sexuálneho obťažovania

Zverejnené:

Upravené: 1. februára 2022 o 13:21

1275

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Izraelská polícia a svetová federácia FIFA sa začali zaoberať obvinením, že známy futbalový tréner Avram Grant sexuálne obťažoval ženy.

Niekoľko z nich obvinilo bývalého trénera Chelsea z nevhodných návrhov v nedeľnom vysielaní izraelskej televíznej stanice Channel 12.

V programe sa uvádzalo, že šesťdesiatšesťročný Grant sa pokúšal dotýkať žien a bozkávať ich proti ich vôli. Údajne sa ich snažil presvedčiť k sexu a naznačoval, že odmietnutie by mohlo ublížiť ich kariéram. Jedna zo žien povedala, že jej Grant poslal množstvo obťažujúcich textových správ a že je toto jeho správanie verejným tajomstvom.

Grant je podľa agentúry AP mimoriadne vplyvnou postavou v izraelskom športe. V rokoch 2007 a 2008 trénoval Chelsea a doviedol tím s Petrom Čechom v bránke do finále Ligy majstrov. Koučoval tiež Portsmouth, West Ham a národné mužstvá Izraela a Ghany.

Slávneho futbalistu Robinha odsúdili na deväť rokov väzenia za sexuálne násilie

Minulý rok v decembri Grant viedol tím svetových legiend v zostave s prezidentom FIFA Giannim Infantinom v exhibičnom zápase proti výberu arabských legiend v Dauhe.

„Vzhľadom na povahu obvinenia sa touto záležitosťou začne zaoberať etická komisia FIFA. Chceme zdôrazniť, že keď ide o nevhodné správanie a zneužívanie vo futbale, berie FIFA všetky obvinenia veľmi vážne,“ uviedla svetová federácia pre agentúru AP.

Grant vo vyhlásení pre Channel 12 uviedol, že sa vždy snažil správať s rešpektom ku každému, s ktorým sa stretol. „Nikdy som nemal v úmysle správať sa k nejakej žene nespravodlivo alebo jej ublížiť. Každému, kto sa kvôli mne cítil nepríjemne alebo zranene, sa z hĺbky srdca ospravedlňujem,“ vyhlásil.

Nadal je vo finále Australian Open. Získa rekordný 21. grandslamový titul?

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA