Sociálne siete

Šport

I. Husár: Šport sa dočkal. Povinné testovanie na športových podujatiach do 100 účastníkov bude zrušené

Zverejnené:

Upravené: 31. júla 2021 o 19:50

776

futbal
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Ruben Leija

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Férové podmienky pre šport. To je dlhodobým cieľom snahy štátneho tajomníka pre šport Ivana Husára. Najnovšie sa mu podarilo po diskusii s odborníkmi presadiť výnimku z povinného testovania pre športové podujatia. Podmienkou však je počet účastníkov menej ako 100 osôb na podujatie a zelená fáza Covid automatu. Informuje o tom ministerstvo školstva na svojej stránke.

Zelená fáza Covid automatu znamená uvoľnenie opatrení. Napriek tomu sa na športových súťažiach, ktoré nepresiahli stovku účastníkov, bolo potrebné preukázať testom. „Argumentovali sme porovnávaním s opatreniami pri iných spoločenských podujatiach, kde sa zhromažďuje viac ľudí či u už ide o kultúrne alebo spoločenské udalosti,“ vysvetlil po konzíliu epidemiológov štátny tajomník pre šport Ivan Husár.

To už bude po novom minulosťou. V dohľadnej dobe sa toto uvoľnenie opatrení pre šport premietne aj do vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Husár zároveň naďalej vyzýva nadšencov športu k zodpovednému správaniu. „Len spoločnými silami dokážeme zvládnuť tretiu vlnu pandémie tak, aby sme neohrozili šport. Všetci si prajeme vrátiť sa čo najskôr k bezproblémovému režimu či už športových, tréningových alebo súťažných aktivít,“ doplnil. Jedinou cestou ako to dosiahnuť je očkovanie. Zníži sa tak riziko ťažkého priebehu Covid-19, ale aj prenosu vírusu.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA