Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj v Lugane prehovoril o svojej vízii obnovy Ukrajiny

Zverejnené:

Upravené: 4. júla 2022 o 17:45

346

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Prezident Volodymyr Zelenskyj počas svojho online prejavu na konferencii o obnove Ukrajiny v Lugane hovoril o svojej vízii obnovy zničených regiónov a poukázal na potrebu reforiem.

Zelenskyj vo svojom prejave poznamenal, že Ukrajina ponúkne svoj plán obnovy ako spoločnú platformu pre všetky predložené iniciatívy.

„Som vďačný Európskej komisii za iniciatívu vytvoriť špeciálnu európsku platformu na obnovu Ukrajiny. Všetky iniciatívy, plány, ambície by však mali byť v jednom systéme… Ukrajina preto ponúka svoj vlastný národný plán obnovy, na základe ktorého bude možné realizovať každú iniciatívu,“ povedal Zelenskyj.

Pápež František po návšteve Kanady chce navštíviť Moskvu a Kyjev

Prezident vymenoval kľúčové zásady obnovy, vrátane: bezpečnosti, spracovateľnosti, dodržiavania environmentálnych noriem, využívania ekologických technológií, implementácie zásad bezbariérovosti, zamerania sa na záujmy komunít, maximálnej transparentnosti a zavedenia projektu obnovy do reálneho hospodárskeho života Ukrajiny s cieľom vytvoriť nové pracovné miesta a nové priemyselné odvetvia na Ukrajine.

Zelenskyj zdôraznil, že Ukrajina získala štatút kandidáta na členstvo v EÚ, čo si bude vyžadovať reformy.

„Hnutie smerom k plnému členstvu zahŕňa reformy, ale obnova Ukrajiny zahŕňa aj reformy. Musíme ďalej posilňovať naše inštitúcie a aktualizovať našu životnú úroveň. Naším cieľom je, aby sa Ukrajina stala nielen najslobodnejšou krajinou v Európe, ktorá je najvhodnejšou pre život a podnikanie, ale aby sme politickú časť práce vykonávali rýchlejšie ako všetci, ktorí sa presťahovali do Európskej únie. Môžeme to urobiť,“ povedal prezident.

Západ nás tlačí k „zjednocovaniu“ s Bieloruskom, tvrdí Putin

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA