Sociálne siete

Šport

Návrat Shiffrinovej na svah: Slalomárka poďakovala mame na Facebooku

Zverejnené:

Upravené: 29. januára 2021 o 23:19

309

large shiffrinova s mamou FB afb
ZDROJ: FB Mikaela Shiffrin

REKLAMA

22. november 2020 12:50 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Presne 300 dní trvala absencia Mikaely Shiffrinovej v pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní. Fenomenálna slalomárka sa po februárovej rodinnej tragédii a strate otca odmlčala zo súťažného diania a dlho zbierala sily na návrat. V marci to na sklonku uplynulej sezóny vo švédskom Aare nevyšlo pre koronavírus, v októbri v rakúskom Söldene ju zasa v ouvertúre novej súťažnej zimy stopol nedoliečený chrbát. Tretí pokus vo fínskom Levi už vyšiel. Shiffrinová ho premenila na druhé miesto v slalome, keď ju zdolala iba slovenská súperka Petra Vlhová. Viac ako výsledok však 25-ročnú Američanku potešilo, že sa vôbec vrátila.

„Neodvážila som sa snívať, že vystúpim na pódium. Nebola som si istá, ako to celé dopadne. Od februára som dlho premýšľala, či je to vôbec možné. Nakoniec som sa postavila na štart a zistila som, že je to tá najlepšia vec, čo som mohla urobiť. Cítila som sa, ako keby som sa vrátila na úplný začiatok. Zvláštny pocit,“ cituje Shiffrinovú web Americkej lyžiarskej a snoubordovej federácie.

Nebola by to Shiffrinová, keby sa ešte svojským spôsobom neprihovorila fanúšikom. Rodáčka z Vailu v americkom štáte Colorado je hĺbavá duša a na sociálnych sieťach sa rada zamýšľa nad dôležitými udalosťami svojho života, snaží sa riešiť dianie v širších súvislostiach. Tentoraz venovala dojemné vyznanie svojej mame a zároveň hlavnej trénerke Eileen, ktorá predovšetkým stojí za jej návratom na súťažné svahy.

Citlivý odkaz mame

„Je veľa tvrdo pracujúcich ľudí, ktorí mi pomohli a viedli ma, kým som si napokon povedala, že sa chcem vrátiť. Mám okolo seba množstvo obetavých ľudí, ktorým patrí moja vďaka. Potom je tu ešte jeden človek, jeden – jediný. Ona je hlavný dôvod toho, že som teraz v Levi. Dodala mi pevnosť a inšpiráciu a rozsvietila moju oblohu. Ty a Ja sme to zvládli. Dostali sme sa až sem a robíme to celkom dobre. Ale najdôležitejšie zo všetkého je, že to robíme spolu. Milujem Ťa,“ znie Shiffrinovej odkaz na facebooku.

Pod statusom sa nachádza spoločná fotografia s mamou, na pozadí ktorej je obloha vo Fínsku sfarbená do červena. Toto vyznanie mame si v rozpätí niekoľkých hodín pozreli tisícky Shiffrinovej priaznivcov a viacerí z nich pripojili súhlasné a podporné komentáre. Boli medzi nimi aj fanúšikovia zo Slovenska. Za všetkých aspoň jeden trefný príspevok Petra Hanka. „Ahoj Mikaela, my Slováci budeme vždy podporovať Petru Vlhovú, ale Ty si rovnako v našich srdciach za to, aká si skvelá…“

Obnovený slalomový súboj Petry Vlhovej a Mikaely Shiffrinovej sa v sobotu v Levi skončil víťazstvom Slovenky o 18 stotín sekundy. V nedeľu preteky pokračujú na rovnakom mieste od 10.15 h SEČ.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA