Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Bidenovi sa „nepáčilo“ Austinovo vyhlásenie o víťazstve Ukrajiny a oslabení Ruska

Zverejnené:

Upravené: 16. júna 2022 o 19:08

420

Zdroj: uberalles.live

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden vyzval po návšteve Kyjeva ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena a šéfa Pentagónu Lloyda Austina, aby zmiernili rétoriku podpory Ukrajine až do jej víťazstva nad Ruskom. Informuje o tom NBC News s odvolaním sa na početné zdroje v Bielom dome.

Podľa kanála sa Biden domnieval, že vyhlásenia Blinkena a Austina po aprílovej návšteve Kyjeva boli prehnané. To zahŕňa najmä vyhlásenie ministra obrany USA, že cieľom USA na Ukrajine je oslabiť Rusko, aby už nemohlo opakovať svoju agresiu.

Americký prezident vyjadril obavy, že takéto slová by mohli stanoviť nereálne očakávania a zvýšiť riziko, že Washington bude vtiahnutý do priameho konfliktu s Moskvou. Ministri zase vysvetlili, že Austinove slová boli nesprávne interpretované.

Rusko znížilo dodávky plynu cez Nord Stream o 40 percent

„Bidenovi sa nepáčilo, keď Blinken a Austin hovorili o víťazstve na Ukrajine. Nepáčila sa mu ich rétorika,“ citovala NBC News predstaviteľa Bieleho domu.

Bidenova administratíva sa čoraz viac prikláňa k názoru, že ruská vojna proti Ukrajine vstupuje do zdĺhavej fázy a je presvedčená, že Volodymyr Zelenskyj by mal menej kategoricky hovoriť o neochote Kyjeva urobiť územné ústupky Moskve.

Biely dom je zároveň pevne presvedčený, že Ukrajina by si mala vybrať, za akých podmienok by sa vojna s Ruskom mala skončiť, a Spojené štáty by v tejto otázke nemali vyvíjať tlak na Kyjev.

Kim Čong-un tvrdí, že podporuje „spravodlivú inváziu“ Ruska

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA