Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Johnson varoval pred nájdením „zlého mieru“ na Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 24. júna 2022 o 17:17

360

Zdroj: politico.co

REKLAMA

Globalnews

 

Britský premiér Boris Johnson varoval, že krajiny G7 a spojenci NATO by nemali povzbudzovať Ukrajinu, aby súhlasila s nepriaznivými podmienkami mieru, zatiaľ čo brutálna vojna Ruska sa vlečie.

Johnson to povedal v rozhovore s novinármi, ktorí s ním cestovali do Rwandy, píše s odkazom na Politico. Johnson zopakoval svoje obavy, že v súčasnosti je na svete veľká únava z Ukrajiny. Vyzval západné štáty, aby „dali Ukrajincom strategickú vytrvalosť“.

„Môj odkaz kolegom v G7 a najmä v NATO … Teraz nie je čas rokovať a povzbudzovať Ukrajincov, aby súhlasili so zlým mierom, mierom, za ktorý sa im ponúka, aby sa vzdali časti územia výmenou za prímerie,“ povedal Johnson.

Európska únia na dnešnom summite zváži udelenie štatútu kandidáta na členstvo Ukrajine

Varoval, že takýto scenár by bol katastrofou, ktorá by pravdepodobne povzbudila ruského prezidenta Vladimira Putina a spôsobila svetu ďalšie ekonomické škody.

„Je čas uznať, že Ukrajinci potrebujú pomoc, aby zmenili dynamiku v Donbase, v Severodonetsku a potom v oblasti krajinského mosta na juhu,“ dodal.

Johnson zdôraznil dôležitosť potravinovej bezpečnosti, keď išiel na stretnutie predsedov vlád Commonwealthu v rwandskom hlavnom meste Kigali. „Niektoré z najchudobnejších krajín sveta sú absolútne závislé od dodávok obilia z Ukrajiny,“ povedal Johnson.

Čína masívne investuje do výroby čipov. Môže za to napätie medzi Pekingom a Washingtonom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA