Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ruskí vojaci chladnokrvne zastrelili pri Kyjeve dvoch civilistov

Zverejnené:

Upravené: 12. mája 2022 o 15:18

506

Zdroj: CNN (screenshot)

REKLAMA

Globalnews

Ruskí vojaci zastrelili dvoch neozbrojených civilistov, ktorí sa stiahli po zrážkach na predmestí Kyjeva v marci 2022. Informoval o tom portál CNN.

Je potrebné poznamenať, že americká televízia dostala videozáznam chladnokrvnej vraždy dvoch Ukrajincov, ktorý bol zachytený bezpečnostnými kamerami. Prípad vyšetruje ukrajinská prokuratúra ako vojnový zločin.

Obaja muži zomreli v dôsledku bezcitnej streľby, čo je v rozpore s takzvanými pravidlami vojny, ktoré zakazujú útoky na civilistov.

CNN identifikovala obete. Jedným z nich bol majiteľ olúpeného autobazáru, ktorého meno nezverejnili. Druhým bol Leonid Alekseevič Plyats, 68-ročný muž, ktorý tam pracoval ako ochrankár.

Fínsko a Švédsko zvažujú vstup do NATO v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu

Kamerové záznamy ukazujú prvý pokus Ruska o dobytie Kyjeva v marci. Na hlavnej ceste do hlavného mesta sa konali neľútostné boje: ukrajinské jednotky bojovali s ruskými vojakmi a tankermi, aby zastavili ofenzívu.

Ale to, čo sa stalo pred autosalónom 16. marca, nebol boj medzi vojakmi a dokonca ani vojakmi s ozbrojenými civilistami.

Bola to zbabelá a chladnokrvná vražda dvoch neozbrojených mužov.

Video zachytáva piatich ruských vojakov, ktorí sa snažia preniknúť do priestorov autobazáru, strieľajú na zámky a rozbíjajú okná.

Bielorusko zaznamenalo pohyb vojenskej techniky smerom k hraniciam Litvy a Ukrajiny

Keď sa majiteľ priblíži so zdvihnutými rukami, zastavia ho a zrejme ho hľadajú po zbrani. Potom príde Tanec a on je tiež hľadaný. Zdá sa, že prebieha nejaká konverzácia predtým, ako sa vojaci odvrátia a dvaja civilisti sa začnú vracať na strážne stanovište.

Potom sa k mužom zozadu priblížia najmenej dvaja vojaci a spustia paľbu. Obaja civilisti padajú na zem.

Zatiaľ čo vojaci prehľadávali podnik, Pljac bol stále nažive. Na videu je vidieť, ako sa sotva postaví na nohy, zviaže si niečo, čo vyzerá ako turniket okolo stehna a hompáľa sa späť na svoje strážne stanovište. Podarilo sa mu dostať k telefónu a zavolať pomoc, ale dobrovoľníci, ktorí prišli, ho nemohli zachrániť, vykrvácal.

CNN požiadala o vyjadrenie ruské ministerstvo obrany, ale nedostala odpoveď.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA