Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Rusko vypálilo včera vo večerných hodinách na Ukrajinu viac ako 20 rakiet, väčšinu z nich z Kaspického mora.

Zverejnené:

Upravené: 4. mája 2022 o 10:29

559

Zdroj: The Moscow Times

REKLAMA

Globalnews

Ruskí vojaci vypálili 3. mája večer viac ako 20 rakiet na rôzne regióny Ukrajiny, väčšinou z Kaspického mora.

„Vo večerných hodinách 3. mája bude na celej Ukrajine vyhlásený poplach náletov. Ruské strategické bombardéry Tu-95 alebo Tu-160 podnikajú raketové útoky z kaspického regiónu.

Približne 18 rakiet bolo vypálených (z ed.), ktoré zasiahli infraštruktúrne zariadenia Dnepropetrovska, Kirovogradu, Ľvova, Vinnytsie, Kyjeva a Zakarpatskej oblasti. Raketové útoky sa uskutočnili aj z iných prostriedkov v regiónoch Odesa a Doneck.

Podľa predbežných údajov počas dňa 3. mája protivzdušná obrana vzdušných síl a pozemných síl zostrelila najmenej 8 rakiet s plochou dráhou letu. Existujú aj informácie o porážke siedmich dronov a jednej rakety lietadla,“ povedal Hovorca veliteľstva vzdušných síl ozbrojených síl Ukrajiny Jurij Ignác.

Dánsko zlikviduje viac ako milión dávok vakcín proti covidu

Ignat upozorňuje na skutočnosť, že okupanti chránia svoje lietadlá a vrtuľníky, takže nevstupujú do vzdušného priestoru kontrolovaného ozbrojenými silami Ukrajiny.

V rovnakom čase letectvo vzdušných síl Ukrajiny počas dňa urobilo desiatky leteckých náletov. Útočné skupiny spôsobili asi desať raketových a bombových útokov na koncentráciu nepriateľských jednotiek, muničných skladov a pracovnej sily.

CIA Vyzýva Rusov nespokojných s inváziou, aby sa s nimi spojili

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA