Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Lukašenko nariadil vyvinúť „algoritmus“ na použitie jadrových zbraní Ruskej federácie

Zverejnené:

Upravené: 28. júna 2023 o 13:57

251

large Belarus Lukashenko  abbccaebd aa
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Samozvaný bieloruský prezident Alexander Lukašenko v utorok nariadil predstaviteľom, aby vyvinuli „algoritmus na použitie“ jadrových zbraní rozmiestnených Ruskom.

Lukašenkove slová cituje provládna bieloruská tlačová agentúra BelTA.

Samozvaný prezident Bieloruska zveril úlohu vyvinúť algoritmus na použitie jadrových zbraní ministrovi obrany Viktorovi Chreninovi, náčelníkovi generálneho štábu ozbrojených síl Viktorovi Gulevičovi a predsedovi Výboru pre štátnu bezpečnosť Ivanovi Tertelovi.

„Nikto nikdy nebojoval s jadrovou veľmocou. Teraz hlavná úloha. Gulevich je tu práve prítomný. On, minister a predseda KGB dostali za úlohu určiť algoritmus použitia týchto zbraní,“ povedal Lukašenko.

„Jeho základom by malo byť, že ho musíme použiť v ťažkých časoch, ak na nás zaútočia. To znamená, že zaútočia, ako už začali vyslovovať v Rusku, na zväzový štát,“ dodal.

Treba poznamenať, že ruskí aj bieloruskí predstavitelia predtým opakovane zdôrazňovali, že Bielorusko nebude schopné zbaviť sa jadrových zbraní, ktoré sú rozmiestnené na jeho území – Rusko si ponechá kontrolu.

Preto nie je jasné, čo presne Lukašenko vlastne myslel slovami „aplikačný algoritmus“.

Pripomeňme, že 25. mája ministri obrany Ruska a Bieloruska podpísali dokumentyo rozmiestnení taktických jadrových zbraní na bieloruskom území.

V ten istý deň Lukašenko povedal, že jadrové zbrane Ruskej federácie sa už začali presúvať do Bieloruska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA