Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Pentagon kúpi zariadenia Gepardu pre Ukrajinu za viac ako 118 miliónov dolárov

Zverejnené:

Upravené: 1. júna 2023 o 16:43

239

Zdroj: Pinterest

REKLAMA

Globalnews

Americká spoločnosť Global Military Products získala od amerického ministerstva obrany kontrakt v hodnote viac ako 118 miliónov dolárov na nákup a dodávku samohybných protilietadlových zbraní Gepard pre Ukrajinu.

„Spoločnosť Global Military Products Inc, Tampa na Floride, získala kontrakt v hodnote 118 375 740 amerických dolárov s pevnou pevnou cenou na nákup a dodávku 35 mm protilietadlových raketových systémov Gepard,“ uvádza sa v správe Pentagonu.

Práce sa uskutočnia v Ammáne (Jordánsko) s predpokladaným dátumom dokončenia 30. mája 2024.

Pentagon pripomenul, že v čase uzavretia zmluvy bolo 118 375 740 amerických dolárov pridelených na program vojenského predaja do zahraničia (Iniciatíva bezpečnostnej pomoci Ukrajine) na fiškálny rok 2010.

Pripomeňme, že Spojené štáty v stredu oznámili pridelenie ďalšieho balíka vojenskej pomoci Ukrajine vo výške 300 miliónov dolárov.

Nový balík vojenskej pomoci USA obsahuje dodatočnú protivzdušnú obranu, delostrelectvo, protitankové zbrane a muníciu, najmä pre ručné zbrane.

Hovoríme najmä o dodatočnej munícii pre systémy protivzdušnej obrany Patriot, raketách AIM-7 pre protivzdušnú obranu, systémoch protivzdušnej obrany Avenger, protilietadlových systémoch Stinger, vysoko presnej leteckej munícii, raketách lietadiel Zuni a munícii pre bezpilotné letecké systémy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA