Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Traja bývalí vrcholoví manažéri žalujú Twitter za nezaplatené účty

Zverejnené:

Upravené: 11. apríla 2023 o 13:38

198

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Twitter Parag Agrawal a dvaja ďalší bývalí manažéri žalovali spoločnosť za to, že nepokryla viac ako 1 milión dolárov v osobných právnych výdavkoch, vrátane tých, ktoré súvisia s vyšetrovaním vedeným ministerstvom spravodlivosti USA.

Píše to denník Financial Times.

Agrawal, bývalý generálny poradca Twitteru Vijay Gadde a bývalý finančný riaditeľ Ned Segal boli prepustení Muskom, keď v októbri získal platformu za 44 miliárd dolárov.

Tvrdia, že spoločnosť „odmietla uznať svoje záväzky a zaplatiť akékoľvek účty“ po tom, čo osobne vynaložili „značné výdavky“ v reakcii na súdne spory a vyšetrovania týkajúce sa ich bývalých pozícií.

Podľa dokumentov podaných na súde v Delaware ministerstvo spravodlivosti kontaktovalo právnikov Agravala a Segala „v súvislosti s určitými vyšetrovaniami súvisiacimi so spoločnosťou“.

Nie je jasné, s čím tieto vyšetrovania súviseli a či stále prebiehajú. Ministerstvo spravodlivosti na žiadosť novín o komentár bezprostredne nereagovalo.

Žaloba tvrdí, že Agrawal a Segal tiež vznikli právne poplatky v súvislosti s vyšetrovaním Komisie pre cenné papiere a burzu USA v roku 2022. Americká komisia pre cenné papiere a burzy vyšetruje, či Elon Musk porušil zákony o cenných papieroch tým, že neposkytol včasné informácie, keď začiatkom minulého roka získal 9,2% podiel v spoločnosti.

Spoločnosti často pokrývajú právne náklady manažérov spojené s ich oficiálnou pozíciou.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA