Sociálne siete

DOMOV

Bratislava nakúpi trolejbusové monštrá, píše DPB na sociálnej sieti Facebook

Dopravný podnik Bratislava informuje, že do Bratislavy prídu najdlhšie trolejbusy na svete.

Zverejnené:

Upravené: 28. apríla 2021 o 13:08

1353

dpb
Zdroj: Facebook/Dopravný podnik Bratislava

REKLAMA

BRATISLAVA – „Nie je to sci-fi. Ulice Bratislavy už čoskoro ovládnu tieto 40-tonové gigantické monštrá – najdlhšie trolejbusy sveta,“ informuje o tom Dopravný podnik Bratislava (DPB) na sociálnej sieti Facebook.

Podľa DPB budú vozidlá merať rekordných 24 metrov, pričom skladať sa budú z troch článkov. „Jazdiť s nimi budú môcť len tí najskúsenejší a najodvážnejší šoféri,“ prízvukuje ďalej DPB.

DPB hľadá výrobcu, ktorý by dokázal vyrobil 16 vozidiel v takejto mierke. „Vyhlásili sme súťaž a hľadáme výrobcu, ktorý nám do roku 2023 zhotoví až 16 takýchto megatrolejbusov. Každý bude musieť odviezť minimálne 160 cestujúcich. Megatrolejbusy následne začneme nasadzovať na najvyťaženejšiu trolejbusovú linku 201, ktorá premáva z Hlavnej stanice na Trnavské mýto, do Ružinova a Vrakune. Kapacita MHD sa obojsmerne zvýši až o 800 cestujúcich za hodinu,“ píše na Facebooku DPB.

„Technickou novinkou, ktorá zvýši spoľahlivosť dopravy, bude veľkokapacitná batéria. Ak sa po trase stane nehoda, megatrolejbus sa odpojí z trolejového vedenia a bez napojenia na drôty prejde až štyri kilometre,“ uzatvára podnik.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA