Sociálne siete

DOMOV

Kollár zavolal Mikulca na koaličnú radu, majú rokovať o polícii a šikane mladistvých

Zverejnené:

Upravené: 7. januára 2022 o 9:03

531

zdroj: Facebook

REKLAMA

Globalnews

Boris Kollár chce pre napadnutie 11-ročného dievčaťa predvolať na koaličnú radu ministra vnútra Mikulca, ktorý vyhlásil, že úlohou polície nie je nahrádzať rodičov či školu.

„Šikana medzi mladistvými, či už v online priestore, alebo dokonca mimo neho, je veľmi vážna a pre všetky strany citlivá téma. Chápem, že sa tohto týždňovým citlivým prípadom zaoberá aj predseda parlamentu a rád sa s ním stretnem, aby sme o tejto téme diskutovali. V tejto chvíli však považujem za mimoriadne dôležité nerozdúchavať vášne (obzvlášť v tak citlivom prípade) a nechať políciu robiť si svoju prácu,“ napísal Mikulec na svojom Facebooku.

Dodržal Robert Fico tento krát povinnú karanténu po dovolenke?

Podľa neho sa tvrdenie, že polícia nekoná, „absolútne nezakladá na pravde“. „Policajný prezident ma ubezpečil, že celému prípadu venujú maximálnu pozornosť. To, že verejnosť nevie a ani nemá vedieť o každom ich kroku, predsa nemá vytvárať priestor na spochybňovanie ich práce. Polícia okrem represívnej činnosti pri takýchto incidentoch pôsobí významným spôsobom aj preventívne,“ pokračuje Mikulec.

Školské zariadenie v Miloslavove podľa jeho informácií nebolo výnimkou. Minister vyzýva, k uvedomeniu, že „úlohou polície nie je suplovanie výchovy za rodičov či školu. Práve oni sú najbližším kontaktom, ktorý dokáže pomôcť a usmerniť. Polícia nastupuje tam, kde zlyhali iní,“ uviedol na záver.

Nočný zákaz vychádzania sa skončí v pondelok

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA