Sociálne siete

COVID19

Na očkovanie vakcínami Pfizer a Moderna sa už môžu hlásiť ľudia od 45 rokov

Ministerstvo zdravotníctva znížilo vekovú hranicu pre očkovanie vakcínami od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna na 45 rokov.

Zverejnené:

Upravené: 9. mája 2021 o 18:23

1006

ockovanie
Ilustračné foto, zdroj: Unsplash/Mufid Majnun

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Záujemcovia o očkovanie vo veku 45 a viac rokov, ktorí sú zaregistrovaní prostredníctvom portálu www.korona.gov.sk a ktorým ešte nebol pridelený termín očkovania, budú vo virtuálnej Čakárni presunutí do zoznamov čakateľov na vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech (vakcína Comirnaty) a Moderna. Informuje o tom ministerstvo zdravotníctva v tlačovej správe na svojej stránke.

Naďalej však platí, že termíny očkovania budú po otvorení kapacít prideľované striktne podľa veku a diagnóz.

V prvom kole sa prideľujú termíny seniorom starším ako 70 rokov, následne sa prideľujú termíny pacientom s vážnymi chronickými ochoreniami. V treťom kroku sa termíny prideľujú osobám starším ako 60 rokov a pacientom so stredne závažnými chronickými ochoreniami.

Chronicky chorým pacientom sa po zaregistrovaní prideľujú termíny na základe podkladov od zdravotných poisťovní. Podmienkou je, aby sa údaje záujemcu o očkovanie nachádzali v zoznamoch chronicky chorých pacientov, ktoré vypracovali zdravotné poisťovne.

Po pridelení termínov pre seniorov a chronicky chorých pacientov sa voľné očkovacie “sloty” vo vakcinačných centrách obsadzujú záujemcami, ktorí sú mladší ako 60 rokov zostupne.

Záujemcovia mladší ako 45 rokov budú očkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca.

Viac informácií o očkovaní chronicky chorých pacientov:

https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-26-04-2021-ockovanie-strategia-aktualizacia

Viac informácií o povinnosti registrácie sprievodu:

https://www.health.gov.sk/Clanok?covid-19-06-05-2021-ockovanie-sprievod

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA