Sociálne siete

Ekonomika

Pneumatiky Continental pre elektrické vozidlá sa presadzujú na cestách a pretekárskych tratiach

Zverejnené:

Upravené: 31. júla 2021 o 19:44

296

Continental SportContact 6, zdroj: Continental Barum s.r.o.

REKLAMA

Tlačová správa

BRATISLAVA – Celý automobilový svet v súčasnosti prechádza veľkou premenou, ktorá spočíva v prechode na elektrický pohon. K čo najhladšej transformácii prispieva aj spoločnosť Continental, ktorej pneumatiky sa v prípade elektromobilov často stávajú prvou voľbou svetových automobiliek. Potvrdzujú to čísla z minulého roka, kedy väčšina z desiatich najväčších producentov elektrovozidiel využila v základnej výbave na svoje modely práve obutie Continental. Osvedčený výrobca pneumatík sa nestráca ani na závodných tratiach a jeho technológie prispievajú k hladkému priebehu prvej sezóny seriálu offroadových elektrošpeciálov Extreme E.

V roku 2020 šesť z desiatich celosvetovo najväčších výrobcov elektrovozidiel schválilo použitie pneumatík Continental pre svoje automobily v rámci základnej výbavy. Na Continentaly vsádzajú značky ako americká Tesla, nemecký Volkswagen či čínska automobilka BYT.

Dôvodov, prečo popredné automobilky dôverujú pneumatikám Continental, je hneď niekoľko. Medzi tie najdôležitejšie patrí technologická odbornosť, kvalita a široké portfólio výrobkov spoločnosti. Pre dosiahnutie maximálneho dojazdzu je u pneumatík pre elektromobily často rozhodujúcim faktorom nízky valivý odpor plášťov. Tieto parametre spĺňa model EcoContact 6 s inovatívnou zmesou Green Chili 2.0. Tá zaručuje podstatne lepšie chovanie pri mechanickej deformácii, čoho výsledkom je menší valivý odpor. Už pri vývoji dosiahol EcoContact 6 15 % zníženie valivého odporu oproti svojmu predchodcovi. Vďaka týmto vlastnostiam elektromobil spotrebuje menej energie a zvládne prejsť väčšiu vzdialenosť.

Continental ponúka tiež pneumatiky vhodné k využitiu aj pre elektrovozidlá určené primárne pre športovú jazdu. To sa týka napríklad nového elektricky poháňaného vozidla Ford Mustang Mach-E, ktorý v originálnej konfigurácii mieri k zákazníkom osadený pneumatikami PremiumContact 6. Tieto plášte poskytujú elektrickému Mustangu vynikajúcu ovládateľnosť, presné riadenie a vysokú bezpečnosť, a to aj pri vysokých rýchlostiach. Samozrejmosťou je mimoriadne nízky valivý odpor, ktorý zvyšuje dojazd vozidla.

Continental prispel k úspešnému štartu plne elektrického šampionátu Extreme E

Automobilový šport je historicky osvedčenou platformou na vyvíjanie nových technológií, čo platí aj v prípade spoločnosti Continental, ktorá sa tento rok v úlohe výhradného dodávateľa pneumatík angažuje v revolučnom šampionáte elektrických špeciálov Extreme E.

Nico Rosberg

Nico Rosberg

Úvodný ročník päťdielneho seriálu, ktorého cieľom je upozorňovať na klimaticky ohrozené oblasti, má za sebou prvé dve zastávky – v Saudskej Arábii a v Senegale. Pieskové a kamenisté trate predstavovali pre špeciálne pneumatiky CrossContact veľkú výzvu, s ktorou sa však veľmi dobre vysporiadali a prispeli k úspešnému zrodeniu nového šampionátu.

V prvých dvoch pretekoch sa najviac darilo tímu bývalého majstra sveta F1, Nika Rosberga, ktorého pretekári – Švéd Johan Kristoffersson a austrálčanka Molly Taylorová – spoločne ovládli oba hlavné preteky a do druhej polovice sezóny vstúpia v úlohe lídrov priebežného hodnotenia tímov i jazdcov. Ďalšie X-Prix, ako sa jednotlivé podniky nazývajú, prídu na rad koncom augusta v Grónsku, kde sa pretekári aj technika budú musieť popasovať s ľadovým terénom.

Nico Rosberg, zakladateľ a CEO tímu Rosberg X Racing, navyše spojil sily so značkou Continental a stal sa jej novým ambasádorom. Okrem kladného vzťahu k rýchlym kolesám, obe strany spája aj zodpovednosť k životnému prostrediu a k udržateľnosti.

„Značka Continental bola vždy synonymom pokroku a sme radi, že to môžeme preukazovať aj naďalej, kedy sa do popredia dostáva elektromobilita. Pneumatikám Continental verí celý rad popredných výrobcov automobilov na elektrický pohon, vďaka tomu rozširujeme náš podiel na trhu aj v tomto segmente. Pozadu navyše nie sme ani v oblasti automobilového športu, kde sa podieľame na rozvoji seriálu Extreme E, a so zaujatím sledujeme výkony pretekárov v mimoriadne ťažkých podmienkach,“ hovorí Magda Nagy, riaditeľka Divízie marketing v spoločnosti Barum Continental s.r.o.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA