Sociálne siete

Nezaradené

Biden si s blížiacimi sa prezidentskými voľbami v USA udržiava náskok pred Trumpom

Zverejnené:

Upravené: 17. mája 2023 o 11:40

322

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Úradujúci americký prezident Joe Biden si s blížiacimi sa voľbami v roku 2024 naďalej udržiava výhodu pred potenciálnymi republikánskymi rivalmi Donaldom Trumpom a Ronom DeSantisom.

Svedčia o tom údaje z prieskumu agentúry Reuters.

Medzi registrovanými voličmi má Biden v hypotetickom súboji náskok šiestich percentuálnych bodov pred svojím predchodcom vo funkcii prezidenta – 44 ku 38 percentám, čím si zachováva výhodu, ktorá sa objavila v posledných mesiacoch.

Prieskum zároveň ukazuje, že Biden môže čeliť určitým výzvam, ak sa situácia na južnej hranici Spojených štátov zhorší.

Minulý týždeň jeho administratíva zrušila hlavu 42, politiku z obdobia pandémie, ktorá bránila mnohým migrantom žiadať o azyl, čo vyvolalo obavy z nárastu pokusov o prekročenie hranice. Americkí predstavitelia tvrdia, že prísnejšie tresty za nelegálne prekročenie hraníc a nové azylové procedúry by mali niektorých migrantov odradiť.

Predtým bolo oznámené, že podľa prieskumu spoločnosti Morning Consult 61% potenciálnych voličov v primárkach Republikánskej strany podporuje bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Pripomeňme, že 25. apríla úradujúci americký prezident Joe Biden oficiálne oznámil svoj zámer bojovať o prezidentský úrad druhýkrát vo voľbách v roku 2024.

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA