Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Biden povedal, že niekoľko arabských krajín vrátane Saudskej Arábie je pripravených uznať Izrael

Zverejnené:

Upravené: 29. marca 2024 o 15:34

131

large Election  Biden  aedcfcdfbbeefc cd
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Americký prezident Joe Biden počas charitatívneho podujatia v Radio City Music Hall v New Yorku povedal, že niekoľko arabských krajín vrátane Saudskej Arábie je pripravených „plne uznať Izrael“ v budúcej dohode.

Informovala o tom agentúra Bloomberg

„Spolupracoval som so Saudmi a so všetkými ostatnými arabskými krajinami vrátane Egypta, Jordánska a Kataru. Sú pripravení plne uznať Izrael,“ tvrdí Biden.

Počas podujatia Biden, rovnako ako jeho demokratickí predchodcovia Bill Clinton a Barack Obama, odmietli kritikov ich politiky na Blízkom východe.

Dodal, že „by sa mala uskutočniť výmena za riešenie v podobe dvoch štátov“.

„Dnes sa to nemusí stať. Musí to byť postupný pohyb a myslím si, že to dokážeme,“ povedal Biden.

Dodal, že vo vojne medzi Izraelom a Hamasom bolo zabitých príliš veľa Palestínčanov a Izraelčanov.

„Je jasné, že Izrael je hlboko rozzúrený a Hamas stále existuje, ale musíme zastaviť akcie, ktoré spôsobujú značný počet úmrtí nevinných civilistov, najmä detí,“ povedal Biden.

Podľa zdrojov Biely dom obviňuje izraelského premiéra Netanjahua zo zhoršenia vzťahov medzi Spojenými štátmi a Izraelom. Prezident Joe Biden sa domnieva, že rozpor vo vzťahoch v dôsledku rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN vznikol ako umelá kríza.

Predseda zboru náčelníkov štábov USA generál Charles Brown tiež povedal, že Izrael nedostal všetky zbrane, ktoré požadoval od americkej strany po začiatku nepriateľských akcií v pásme Gazy.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA