Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Apple prekonal 2 miliardy aktívnych zariadení

Zverejnené:

Upravené: 4. februára 2023 o 10:40

509

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Na Apple tiež doľahla kríza. Cupertínska spoločnosť včera oznámila , že počas prvého fiškálneho štvrťroka utŕžila 117,2 miliardy dolárov, o 5% menej ako vlani. Čistý zisk klesol o takmer 14 % na 30 miliárd. Podľa Tim Cooka je na vine covid vyčíňajúci v čínskych továrňach, čo v posledných troch mesiacoch kalendárneho roku 2022 ovplyvnilo výrobu a dodávky iPhonov.

Tržby z kľúčového produktu tak medziročne klesli o 8 % na 66,8 miliardy dolárov. Macy spadli o takmer 29 % na 7,7 miliardy. Hodinky, slúchadlá a ďalšie príslušenstvo si pohoršili na 8% na 13,5 miliardy dolárov. O 6% ale vyrástli tržby zo služieb, ktoré už s 20,8 miliardy dolárov sú jasne druhým najsilnejším segmentom v účtovníctve Applu.

Cez Vianoce sa potom veľmi darilo tabletom, ktoré zaznamenali 9,4 miliardy dolárov (30% nárast). Apple totiž na jeseň uviedol základné iPad 10. generácie a výkonné iPady Pro 6. generácie.

Nepresvedčivé finančné výsledky sa Apple snažil vyvážiť chválou dlhodobých úspechov. Ľudia na svete už aktívne používajú viac ako dve miliardy zariadení. Firma už ale akosi zabudla dodať, ako definuje „aktívny“ a čo všetko počíta medzi zariadenia. Vlani ich ale pribudlo 150 miliónov.

Vágne je tiež oznámenie 935 miliónov predplatných. Apple sčítal One, Music, TV+, Arcade, iCloud, News+ a Fitness+ , ale nespresnil, ktorá služba má koľko používateľov. Len dodal, že 35 miliónov pridal počas samotného decembra.

Finančný šéf Luca Maestri už kvôli krízam nezverejňuje odhady pre budúce kvartály. Začiatok roka by ale mal byť silný. Apple uviedol výkonnejšie MacBooky Pro a stolné Maci mini. A po piatich rokoch aktualizoval HomePod .

Severná Kórea plánuje vyslať na časť územia Donbasu vojakov a policajtov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA