Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Kríza v Boeingu: šéf spoločnosti odstúpi, vrcholový manažment prejde zmenami

Zverejnené:

Upravené: 25. marca 2024 o 15:46

150

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Generálny riaditeľ Boeingu Dave Calhoun odstúpi koncom tohto roka v rámci série personálnych zmien na najvyššej úrovni u amerického výrobcu lietadiel. Predseda predstavenstva Larry Kellner tiež opustí predstavenstvo.

Informoval o tom denník Financial Times.

Kellnera nahradí bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Qualcomm Steve Mollenkopf, ktorý bude viesť hľadanie nástupcu Calhouna.

„Tieto zmeny prichádzajú v čase, keď spoločnosť zápasí s následkami incidentu z januára, pri ktorom počas letu vybuchli dvere lietadla. Nehodu vyšetruje americké ministerstvo spravodlivosti a Federálny úrad pre letectvo USA,“ vysvetľuje denník.

V rámci tretej veľkej zmeny Boeing oznámil, že Stan Diehl, šéf divízie komerčných lietadiel, ktorá bola v centre nedávnej krízy, okamžite odíde do dôchodku. Nahradí ho prevádzková riaditeľka spoločnosti Stephanie Popeová.

Calhoun označil januárovú haváriu lietadla spoločnosti Alaska Airlines za „zlomový moment“ pre Boeing. V internej správe pre zamestnancov uviedol, že spoločnosť „musí naďalej reagovať na túto nehodu s pokorou a úplnou transparentnosťou“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA