Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

USA žiadajú spojencov, aby zaviedli prísnejšie obmedzenia na výrobu čipov v Číne

Zverejnené:

Upravené: 27. marca 2024 o 19:33

134

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Spojené štáty požiadali svojich spojencov, aby zaviedli prísnejšie obmedzenia na údržbu zariadení na výrobu mikročipov v Číne.

Informovala o tom agentúra Bloomberg.

„Trváme na tom, aby sme nevykonávali servis kľúčových komponentov. A to je to, o čom hovoríme s našimi spojencami,“ povedal v stredu vo Washingtone námestník ministra obchodu pre priemysel a bezpečnosť Alan Estevez. Dodal, že USA sa nesnažia obmedziť dodávateľov zariadení v servise menej kritických častí, ktoré si čínske spoločnosti môžu opraviť sami.

Spoločnosť Huawei a jej čipový partner Semiconductor Manufacturing International Corp. sa podľa agentúry Bloomberg News spoliehali na zahraničné zariadenia od amerických dodávateľov, ako sú Applied Materials Inc. a holandský výrobca ASML Holding NV.

Po úspechu spoločnosti Huawei v roku 2023 USA zvýšili tlak na spojencov, aby obmedzili prístup Číny k pokročilým technológiám. Washington zakázal spoločnosti Applied Materials a ďalším americkým spoločnostiam servisovať svoje zariadenia umiestnené v zariadeniach na čiernej listine USA. Holandsko a Japonsko medzitým nemajú pre svoje spoločnosti žiadne takéto obmedzenia.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA