Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Nemecko by sa malo pripojiť k vytvoreniu „námornej koalície“ pre Ukrajinu, tvrdí Reznikov

Zverejnené:

Upravené: 5. mája 2023 o 13:17

439

Zdroj: slovoidilo.ua

REKLAMA

Globalnews

Minister obrany Oleksij Reznikov vyzval Nemecko, aby sa pripojilo k vytvoreniu „námornej koalície“ na podporu Ukrajiny s cieľom zaistiť bezpečnosť plavby v Čiernom a Azovskom mori.

Reznikov to povedal na stretnutí s generálnym inšpektorom Bundeswehru generálom Carstenom Broerom počas jeho návštevy Ukrajiny.

„Už máme „tankovú koalíciu“, Ramstein je tiež koalícia. Všetci pracujú na spoločnom cieli – víťazstve Ukrajiny. Našou spoločnou úlohou je vybudovať pevný systém medzinárodnej bezpečnostnej architektúry a bezpečnosť plavby v Čiernom a Azovskom mori je dôležitým prvkom tohto systému. Niektorí z našich európskych partnerov sú už súčasťou tejto koalície. A bol by som veľmi rád, keby sa aj Nemecko stalo jeho súčasťou,“ povedal Reznikov.

Počas stretnutia sa diskutovalo aj o súčasnom stave obrannej spolupráce medzi Ukrajinou a Nemeckom a perspektívach jej rozvoja.

Reznikov dodal, že západné a najmä nemecké zbrane sú jednou z dôležitých zložiek, ktoré pomáhajú chrániť Ukrajincov a odrážajú ruské okupačné sily.

V marci Oleksij Reznikov povedal, že najmenej tri krajiny pomohli Ukrajine s vytvorením lodnej koalície.

V máji Reznikov povedal, že Ukrajina je teraz jedinou krajinou na svete, ktorá úspešne plní úlohu NATO odolávať ruskej agresii.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA