Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Orbán povedal, že EÚ a NATO sa stali de facto stranou vojny na Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 17. mája 2023 o 12:02

262

orban
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Hovorca maďarskej vlády Zoltán Kovács zverejnil stĺpček, v ktorom tvrdí, že vďaka dodávkam zbraní do Kyjeva sa EÚ a NATO skutočne stali stranou vojny na Ukrajine.

Kovács zverejnil na webe O Maďarsku blog s názvom „Európska únia a NATO sa stali de facto stranou vojny na Ukrajine“.

V publikácii cituje výsledok štúdie inštitútu Századvég, ktorý je blízky maďarskej vláde, tvrdiac, že údajné rozhodnutie EÚ financovať potreby smrtiacich zbraní a vybavenia Ukrajiny „z nej robí de facto stranu rusko-ukrajinského konfliktu, čo naznačuje, že Európska únia porušila ideály a princípy svojich morálnych základov“.

Kovács uviedol, že financovanie dodávok zbraní na Ukrajinu prostredníctvom Európskeho mierového nástroja znamená odklon EÚ od jej predchádzajúcich cieľov, pretože teraz „priamo podporuje jednu zo strán konfliktu, čím podkopáva jej predchádzajúci dôraz na udržanie mieru na svojom území“.

Strašidelne to pripomína príslovie, že história sa opakuje, pretože zatiaľ čo zvyšok sveta nepovažuje zbrane za možné riešenie väčšiny konfliktov, Európa, ktorá bola kedysi východiskovým bodom svetových vojen, opäť hromadí smrtiace zbrane,“ uvádza sa v publikácii predstaviteľa maďarskej vlády.

Kovács obvinil EÚ, že sa „unáša na pokraji vojny“ a uprednostňuje globálne záujmy pred záujmami vlastného spoločenstva.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA