Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trumpov hlavný rival povedal, čo urobí s vojnou na Ukrajine ako americký prezident

Zverejnené:

Upravené: 25. mája 2023 o 17:18

270

Zdroj: Newsweek.com

REKLAMA

Globalnews

Floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý je považovaný za hlavného republikánskeho súpera bývalého prezidenta Donalda Trumpa v amerických voľbách, povedal, že ak vyhrá, nechce, aby boli americkí vojaci vtiahnutí do rusko-ukrajinskej vojny.

DeSantis to povedal vo svojom prvom rozhovore pre Fox News po svojej kandidatúre do volieb.

DeSantis odpovedal na otázky o svojich krokoch v rusko-ukrajinskej vojne v prvý deň vo funkcii. Začal kritikou súčasného stavu americkej armády a povedal, že armáda sa stala „spolitizovanou“, „hovoria o rodovej ideológii“ a „globálnom otepľovaní“.

„Musíme vrátiť našu armádu, aby sa sústredila na povinnosť, základné hodnoty a kľúčovú misiu,“ povedal DeSantis.

V druhej časti odpovede povedal, že by rád videl „urovnanie“ vojny na Ukrajine. Zároveň zdôraznil, že americká armáda by nemala byť zatiahnutá do vojny.

„Rád by som videl urovnanie tejto (vojny. – vyd.). Nechcel by som vidieť širšiu vojnu. Myslím si, že je úplne neznáme, ako to bude vyzerať v januári 2025. Ale nechcel by som, aby Spojené štáty so svojimi vojakmi boli zatiahnuté do vojny v Rusku alebo na Ukrajine,“ povedal guvernér Floridy.

Deň predtým DeSantis predložil americkej Federálnej volebnej komisii dokumenty o účasti na prezidentských voľbách v roku 2024.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA