Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Trumpov pravdepodobný súper vo voľbách uviedol, že pomoc Ukrajine nie je v záujme Spojených štátov

Zverejnené:

Upravené: 14. marca 2023 o 16:12

312

large Election  Trump  aabcbdbed c
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý je jedným z možných republikánskych prezidentských kandidátov, uviedol, že obrana Ukrajiny pred ruskou inváziou nie je životne dôležitým záujmom USA. Uvádza Politico.

„Zatiaľ čo USA majú mnoho životne dôležitých národných záujmov – zabezpečenie našich hraníc, riešenie krízy pripravenosti našej armády, dosiahnutie energetickej bezpečnosti a nezávislosti a obmedzenie hospodárskej, kultúrnej a vojenskej sily Komunistickej strany Číny – čoraz väčšie zapojenie sa do územného sporu medzi Ukrajinou a Ruskom nie je jedným z nich,“ uviedol Desantis v odpovedi na otázku o vojne. ktoré sa reportéri Fox News pýtali niekoľkých ohlásených a potenciálnych republikánskych prezidentských kandidátov.

Republikánsky guvernér, ktorý sa ešte oficiálne nezúčastnil primárok GoP, zopakoval slová predsedu snemovne Kevina McCarthyho, ktorý minulý rok kritizoval Bidenovu administratívu za to, čo nazval napísaním „čistého šeku“ Ukrajine.

Zatiaľ čo DeSantis uznal, že „cieľom by mal byť mier“, varoval, že vyslanie vojsk alebo sofistikovaných zbraní, ako sú stíhačky F-16 a rakety dlhého doletu, „riskuje, že zatiahne Spojené štáty do konfliktu a priblíži nás k horúcej vojne medzi dvoma najväčšími jadrovými mocnosťami“.

Desantisove poznámky sa vo všeobecnosti zhodujú s poznámkami bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorý povedal, že obrana Ukrajiny pred Ruskom nie je životne dôležitým záujmom USA, ale je pre Európu životne dôležitá.

Vo vyhlásení Desantis poznamenal prioritu obrany USA, najmä na južnej hranici.

„Nemôžeme uprednostniť zásah do eskalácie zahraničnej vojny pred obranou vlastnej vlasti, najmä ak vezmeme do úvahy, že desaťtisíce Američanov sú každoročne zabité drogami pašovanými cez naše otvorené hranice a naše arzenály zbraní kritických pre našu vlastnú bezpečnosť sa rýchlo vyčerpávajú,“ povedal.

Ako bolo oznámené, republikán Ron DeSantis súkromne oznámil svoj zámer kandidovať na prezidenta Spojených štátov, čo môže byť skutočnou konkurenciou súčasnému favoritovi strany Donalda Trumpa.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA