Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

USA požadujú od Tesly vysvetlenie týkajúce sa aktualizácie Autopilota

Zverejnené:

Upravené: 8. mája 2024 o 16:35

99

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Americkí vyšetrovatelia automobilovej bezpečnosti hľadajú podrobné odpovede a dokumenty od spoločnosti Tesla týkajúce sa decembrového stiahnutia viac ako 2 miliónov vozidiel automobilkou z dôvodu inštalácie nových bezpečnostných prvkov Autopilota.

Informovala o tom agentúra Reuters.

V decembri spoločnosť Tesla uviedla, že jej najväčšia zvolávacia akcia, ktorá pokrýva 2,03 milióna amerických vozidiel – alebo takmer všetky jej vozidlá na amerických cestách – má za cieľ poskytnúť lepšiu pozornosť vodiča pri používaní pokročilého asistenčného systému vodiča.

Vyšetrovanie NHTSA sa týka autonómnych modelov Y, X, S, 3 a Cybertruck vyrobených v USA medzi modelovými rokmi 2012 a 2024.

Americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA) minulý mesiac uviedol, že prípad vyšetruje po tom, čo dostal správy o 20 nehodách zahŕňajúcich vozidlá, ktoré mali nainštalované aktualizácie softvéru Autopilot ako súčasť zvolávacej akcie spoločnosti Tesla.

NHTSA uviedla, že poslala spoločnosti Tesla list so žiadosťou o informácie, ktorý bol zverejnený v utorok a požiadala ju, aby poskytla podrobnosti o zvolávacej akcii a dokumenty do 1. júla.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA