Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Rusku dostala streamovacia služba Twitch pokutu takmer 60 tisíc dolárov za obsah o vojne

Zverejnené:

Upravené: 31. januára 2023 o 14:33

290

Zdroj: Twitch

REKLAMA

Globalnews

Súd v Moskve v utorok uložil pokutu dcérskej spoločnosti Amazonu, americkej službe na streamovanie videa Twitch Interactive, 4 milióny rubľov (57 <> dolárov) za „neodstránenie falzifikátov diskreditáciou ozbrojených síl Ruskej federácie“.

Píše o tom „Interfax“.

Služba Twitch bola uznaná vinnou podľa časti 2 čl. 13.41 Správneho poriadku Ruskej federácie (neodstránenie zakázaného obsahu) z dôvodu jej odmietnutia odstrániť „nepresné informácie o špeciálnej operácii vedenej ozbrojenými silami Ruskej federácie na Ukrajine, jej forme a metódach jej správania, všeobecnej mobilizácii, obetiach medzi civilným obyvateľstvom Ukrajiny“ („špeciálna vojenská operácia“ Ruskej federácie nazýva inváziu na Ukrajinu).

Stretnutie sa konalo bez účasti zástupcov Twitchu.

Predtým Roskomnadzor uviedol, že z dôvodu neodstránenia informácií spoločnosti Twitch Interactive, Inc., sa na spoločnosť vzťahujú donucovacie opatrenia vo forme informovania vyhľadávačov, že spoločnosť porušuje zákony Ruskej federácie.

Twitch je americká služba na streamovanie videa, ktorá sa špecializuje na tému počítačových hier.

Od začiatku roku 2022 boli najväčšie internetové služby – Google, Telegram, Facebook, Twitter, TikTok – v Rusku pokutované za odmietnutie odstránenia „obsahu zakázaného v Ruskej federácii“.

Takže v júli 2022 Ruská federácia uložila spoločnosti Google rekordných 21,7 miliardy rubľov za to, že nevymazala informácie o vojne na Ukrajine.

Dôvodom takejto pokuty bolo zároveň neodstránenie materiálov na YouTube, ktoré obsahujú informácie o vojne na Ukrajine, „diskreditácia ozbrojených síl Ruskej federácie, propagácia extrémistických názorov a ideológie teroristických organizácií“, ako aj pokyny na výrobu výbušnín.

Spoločnosť Rosfinmonitoring tiež skôr pridala materskú spoločnosť Facebooku – Meta – na zoznam organizácií zapojených do terorizmu a extrémizmu. Dôvodom bolo, že spoločnosť údajne umožnila obyvateľom mnohých východoeurópskych krajín vyjadriť výzvy na násilie voči ruskej armáde.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA