Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ruská spoločnosť ponúka odmenu 70.000 USD za zničenie tankov NATO

Zverejnené:

Upravené: 31. januára 2023 o 11:22

402

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

„Ruskí vojaci, ktorí zničia alebo zajmú ​​nemecký bojový tank Leopard 2 alebo americký Abrams, dostanú peňažnú odmenu, “ uviedla spoločnosť v piatkovom vyhlásení na svojich webových stránkach.

„Fores zaplatí 5 miliónov rubľov [70 700 $] za prvú trofej. Platba za každú ďalšiu… bude 500 000 rubľov [7 070 $].“ Spoločnosť dodala, že ak Ukrajina niekedy získa prúdové stíhačky F-15 a F-16, Fores rozdá cenu 15 miliónov rubľov (212 100 dolárov) za prvé zostrelené lietadlo.

„Rozhodnutie presunúť západné tanky do Kyjeva ukazuje, že NATO nedodáva na Ukrajinu iba obranné zbrane, čo zdôrazňuje potrebu konsolidácie a podpory našej armády. Robíme to od prvých dní „ruskej“ špeciálnej vojenskej operácie a budeme pokračovať v podpore našich vojakov,“ pokračuje správa spoločnosti.

Spoločnosť Fores, založená v roku 2000, vyrába a predáva propant, zrnitú látku používanú ropnými a plynárenskými spoločnosťami na frakovanie, uvádza na svojich webových stránkach. Kancelária spoločnosti je v Jekaterinburgu v Rusku.

V nedeľu odmenu na svojom blogu oznámil ruský herec Ivan Ochlobystin, ktorý je známy svojimi jastrabími názormi. „Niektorí členovia veľkej podnikateľskej komunity ma poverili, aby som vás informoval, že za každého zničeného Abramsa stanovujú odmenu 10 miliónov rubľov (143 900 $),“ napísal.

Berlín minulý týždeň povedal, že dodá Kyjevu 14 Leopardov 2 a má zelenú od dodávok nemeckých tankov z iných európskych krajín Kancelár Olaf Scholz uviedol, že Nemecko a jeho partneri chcú dodať celkom 112 tankov.

Medzitým musí byť najprv zostavených 31 tankov Abrams prisľúbených USA. dostanú na bojisko.

Rusko tvrdí, že zahraničné zbrane povedú k eskalácii, ale nezmenia priebeh konfliktu. Kremeľ hovorí, že západné tanky na Ukrajine budú považované za legitímne ciele.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA