Sociálne siete

DOMOV

Dědeček strávi za usmrtenie piatich ľudí v opitosti 15 rokov za mrežami

Zverejnené:

Upravené: 8. júna 2023 o 16:53

478

Zdroj: KRPZBA

REKLAMA

Globalnews

V​odič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Vo štvrtok, 8. júna, o tom rozhodol senát Mestského súdu Bratislava I. Rozhodnutie o treste zatiaľ nie je právoplatné. Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu.

Trest si má odpykať v ústave na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Dostal tiež desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

Predseda senátu Pavol Tomík uviedol, že súd prihliadal na viacero poľahčujúcich okolností, pričom nezistil žiadne priťažujúce okolnosti. Súd okrem iného zohľadnil priznanie obžalovaného a pristúpil k mimoriadnemu zníženiu trestu.

Obžalovaný Dušan Dědeček sa vzdal práva na podanie odvolania. Prokurátor si ponechal lehotu na prípadné podanie odvolania.

„Uložený trest považujem osobne za dosť prísny, ale prijali sme ho,“ povedal obhajca obžalovaného Jiří Kučera. O prísnom treste hovoril aj vzhľadom na vek svojho klienta.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA