Sociálne siete

DOMOV

KONFLIKT V SPOLU: Mládežníci v strane končia, neveria novému vedeniu

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 9:03

1000

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Mladí SPOLU sa chcú spájať s Progresívnym Slovenskom.

„Sobotňajší snem mládežníckej organizácie Mladí SPOLU odhlasoval ukončenie spolupráce so stranou SPOLU-občianska demokracia. Je to reakcia na zmenu vedenia strany, keď na post predsedu nastúpil Miroslav Kollár,“ píše sa vo vyhlásení Mladých SPOLU na ich facebookovej stránke.

K téme: NOVÝ PRIESKUM: Voľby by vyhral Hlas, Smer by skončil druhý

Chýba im „vízia strany, ktorá mala prísť najneskôr na sneme strany“, ktorej sa však nedočkali.

„Vyskytli sa taktiež snahy o cenzúru, ignorovanie otázok členov a členiek či potláčanie demokratickej diskusie vo vnútri strany. Aj to je dôvod, prečo súčasnému vedeniu strany nedôverujeme,“ dopĺňajú mládežníci. Pokračovať chcú samostatne a plánujú sa zamerať „najmä na vzdelávanie mladých lídrov“.

„Odchod pána Klimenta a OZ ma neprekvapuje, vzhľadom na to, že ide o jedného z najaktívnejších členov cca 30-člennej skupiny, ktorá na sneme hlasovaním podporila zánik strany SPOLU k 31. decembru tohto roka. Vzhľadom na to, že zánik strany drvivá väčšina delegátov snemu odmietla, chápem, že si táto skupina hľadá svoje ďalšie politické uplatnenie, resp. pôsobenie vo verejnom živote,“ reagoval pre TV JOJ Miroslav Kollár, ktorý vedenie strany Spolu prevzal po Jurajovi Hipšovi.

Čítajte viac: AŽ 300 EUR: Sociálna poisťovňa začala vyplácať 13. dôchodok

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA