Sociálne siete

DOMOV

Problémy s medveďmi nemôžeme ignorovať, hovorí prezidentka Čaputová

Zverejnené:

Upravené: 18. júla 2023 o 1:16

492

Dnes v Prezidentskom paláci v Bratislave  prijala prezidentka Zuzana Čaputová ministra životného prostredia Milana Chrenka.

REKLAMA

Dnes v Prezidentskom paláci v Bratislave  prijala prezidentka Zuzana Čaputová ministra životného prostredia Milana Chrenka. „Viaceré strety s medveďom sa, žiaľ, končia aj vážnymi zraneniami, a preto oprávnene znepokojujú obyvateľov horských a podhorských oblastí,“ povedala prezidentka.

„Nepovažujem za správne tento problém – a najmä stratu plachosti medveďov – podceňovať ani ignorovať. Pán minister ma informoval o pripravovaných krátkodobých aj dlhodobých opatreniach, ktoré spolu s vládou predstavia v najbližších dňoch. V prvom rade pôjde o posilnenie kapacít zásahových tímov, zapojenie polície, aj poľovníkov do trasovania a intervencie v prípade, keď medveď začne byť nebezpečný pre ľudské životy a obydlia,“ uviedla Čaputová na sociálnej sieti Facebook.

„Vzhľadom na citlivosť témy, ktorá je spojená s ochranou zdravia a života našich občanov, je potrebné nájsť súlad a podporu všetkých partnerov v prevencii týchto nepríjemných stretov,“ dodala v statuse.

Foto: FB Zuzana Čaputová

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA