Sociálne siete

DOMOV

Vo Vysokých Tatrách sa počas víkendu ťažko zranil horolezec a zahynuli traja poľský turisti

Zverejnené:

Upravené: 9. januára 2022 o 16:53

407

Zdroj: hzs.sk

REKLAMA

Globalnews

Vo Vysokých Tatrách utrpel zranenia v nedeľu v 53-ročný horolezec pri výstupe do Jastrabieho sedla. Pri páde si vážne poranil hlavu, dolné končatiny a mal podozrenie na vnútorné poranenia trupu a panvy. Informovala o tom Horská záchranná služba na svojej sociálnej sieti.

Pád horolezca nahlásili dopoludnia na tiesňovú linku turisti. Na mieste zasahovali horskí a leteckí záchranári s vrtuľníkom, ktorí poskytli zranenému lekársku starostlivosť.

„Následne bol za pomoci palubného navijaka transportovaný na heliport pri Zelenom plese, kde mu lekár doplnil medikamentóznu liečbu a letecky pokračovali do popradskej nemocnice,“ uviedla HZS.

Skupinka kamarátov opilo a zmlátilo len 11-ročné dievča, celé si to pritom natáčali na mobil

V nedeľu okolo obeda Horská záchranná služba oznámila , že našla telá troch poľských horolezcov, ktorí sa ešte v piatok vybrali na Gerlachovský štít. Záchranári intenzívne pátrali v sobotu aj v nedeľu za využitia všetkých dostupných prostriedkov – lokalizácia mobilného telefónu, prehľadávanie zo vzduchu za pomoci vrtuľníkov, prehľadávanie záchranármi HZS po zemi aj za pomoci dronu.

Telá sa nachádzali pod južnou stenou Kotlového štítu.

Momentálne prebiehajú neodkladné záchranárske práce a bude nasledovať transport telesných pozostatkov do Starého Smokovca.

Hamran vyzval politikov, aby boli zdržanliví pri prípade napadnutia dievčaťa

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA