Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Boss talianskej mafie ‚Ndrangheta sa 30 rokov skrýval v Južnej Amerike. Rok po zatknutí ho teraz vydala Brazília

Zverejnené:

Upravené: 6. júla 2022 o 12:48

317

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Brazília vydala talianskym úradom jedného z najvýznamnejších šéfov kalábrijskej mafie ‚Ndranghety. Rocco Morabito bol na úteku pred talianskou justíciou skoro tridsať rokov, kým ho vlani chytila polícia v Brazílii. V stredu ráno lietadlo s ním pristálo na rímskom letisku, informujú miestne médiá.

Šesťdesiatpäťročný Morabito bol už v roku 1994 v Taliansku odsúdený za obchodovanie s drogami a členstvo v mafiánskej organizácii na tridsať rokov väzenia.

Od roku 1995 po ňom pátrali talianske úrady, neskôr sa stal druhým najhľadanejším talianskym zločincom, po šéfovi sicílskej mafie Cosa Nostra Messinovi Denarovi.

Podľa vyšetrovateľov bol od 90. rokov Morabito jedným z hlavných organizátorov nelegálneho obchodu s kokaínom medzi Latinskou Amerikou a Talianskom. Aktívny bol hlavne v Miláne a v ďalších oblastiach severného Talianska, preto dostal prezývku Milánsky kokaínový kráľ.

Z Európy utiekol do Uruguaja, odkiaľ ďalej riadil obchod s drogami, kým ho v roku 2017 polícia zatkla v hoteli v Montevideu. V roku 2019, keď čakal na vydanie do Talianska, sa mu ale podarilo z väzenia utiecť a opäť zmizol. Znovu zatknutý bol až vlani v máji v Brazílii.

Po vstupe Fínska do NATO Rusko náhle stiahlo svoje jednotky z fínskych hraníc.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA