Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Macron sa posťažoval na premiéra Johnsona: ,,Je smutné, že Britániu vedie taký klaun“

Zverejnené:

Upravené: 2. decembra 2021 o 10:35

614

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Francúzsky prezident Emmanuel Macron sa v súkromných hovoroch so svojimi poradcami posťažoval na britského premiéra Borisa Johnsona. Údajne ho označil za klauna, ktorý si z Francúzska robí obetného baránka, aby stúpol v očiach Britov.

„BoJo (Boris Johnson, pozn. red.) so mnou hovorí otvorene, všetko ide dobre, vedieme konverzáciu ako dospelí. A potom nás takto nevkusne potopia. Je to stále ten istý cirkus,“ údajne vyhlásil Macron o britskom premiérovi.

Z Francúzska si Johnson podľa prezidentovej mienky urobil obetného baránka. „V súkromí hovorí, že je mu ľúto, že sa tak správa, ale predovšetkým vraj musí mať na pamäti verejnú mienku,“ uviedol.

Čítajte viac: LIPŠIC: Tkačenko a Ondřejíček nespáchali trestný čin, na mieste je „morálne odsúdenie“

O súkromných hovoroch Macrona s poradcami píše denník The Independent s odkazom na zdroje francúzskeho magazínu Le Canard Enchaîné. Francúzsky prezident sa takto podľa novinárov vyjadril po tom, čo si s Johnsonom telefonoval o tragickej smrti utečencov v Lamanšskom prielive.

Prípadov utopenia v posledných týždňoch opäť pribúda, vzťahy medzi oboma krajinami sú však vo veľmi zlom stave aj kvôli sporom o rybolov a ďalším problémom, ktoré so sebou priniesol Brexit. Ten pritom podľa Macrona Johnsonov cirkus odštartoval.

NAKA ZASAHUJE: Akcia včera prebehla na celom území republiky

Premiér Johnson potom v liste adresovanom Macronovi apeloval na zriadenie spoločných britsko-francúzskych hliadok alebo nasadenie súkromných bezpečnostných firiem. Zopakoval tiež požiadavku na uzavretie dohody umožňujúcu deportáciu migrantov späť do Francúzska.

Zverejnenie listu ešte pred tým, než sa vôbec dostal k Macronovi, vládcu Francúzska naštvalo ešte viac. „Je smutné vidieť, že takú veľkú krajinu, s ktorou by sme dokázali vykonať veľa vecí, vedie taký klaun,“ poznamenal.

Epsteinovej družke hrozí 80 ročný trest. Údajne pomáhala dohadzovať maloleté dievčatá Epsteinovi

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA