Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Epsteinovej družke hrozí 80 ročný trest. Údajne pomáhala dohadzovať maloleté dievčatá Epsteinovi

Zverejnené:

Upravené: 30. novembra 2021 o 20:00

397

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Pred newyorským súdom začal v pondelok ostro sledovaný proces s Ghislaine Maxwellovou, ktorá čelí obvineniu, že pomáhala dohadzovať maloleté dievčatá pre finančníka Jeffreyho Epsteina.

Britka je za mrežami už od minulého leta, súd totiž opakovane odmietol jej žiadosť o prepustenie na kauciu. Niekdajšia partnerka aj zamestnankyňa Epsteina, ktorý podľa úradov v roku 2019 spáchal samovraždu vo väzbe, odmieta všetky obvinenia.

Čítajte viac: Baldwin pri nakrúcaní strieľal bezdôvodne, tvrdí nová žaloba

Tie sa týkajú obdobia medzi rokmi 1994 až 2004. Štyri ženy, ktoré Maxwellovú obvinili, že asistovala pri tom, keď ich Epstein ako mladistvé dievčatá sexuálne zneužíval, budú vypovedať priamo pred súdom. „Čakala som na tento okamih 26 rokov,“ napísala na Twitteri Maria Farmerová, jedna z údajných obetí.

Dcéra Roberta Maxwella, niekdajšieho mediálneho magnáta s československými koreňmi, čelí celkom šiestim rôznym obvineniam. Pokiaľ ju porota uzná vinnú, hrozí jej až osemdesiatročný trest väzenia. Očakáva sa, že proces potrvá zhruba šesť týždňov. Rodina Maxwellovej už teraz označuje proces za neférový a opakovane sa sťažuje na podmienky väzby.

Zeman vymenoval za nového premiéra Českej republiky Petra Fialu

Proces budí značnú pozornosť aj kvôli Epsteinovým blízkym väzbám na rad vplyvných osôb, vrátane britského princa Andrewa či amerického exprezidenta Billa Clintona.

Vypovedať ale tentoraz nebude Virginia Guiffreová Robertsová, ktorá predtým prišla s obvinením, že ju americký finančník ako sedemnásťročnú prinútil k sexu s vojvodom z Yorku, podotkol britský denník The Daily Telegraph.

POTVRDENÉ: Biden chce v roku 2024 kandidovať v prezidentských voľbách

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA