Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ministri G7 bojkotujú Lavrova na stretnutí G20

Zverejnené:

Upravené: 8. júla 2022 o 13:08

286

Zdroj: zazoom.it

REKLAMA

Globalnews

Ministri zahraničných vecí krajín G7 sa nezúčastnili na večeri so svojimi kolegami z G20 v Indonézii a tradičná fotografia zo stretnutia sa neuskutočnila kvôli prítomnosti ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova.

Počas prípravy stretnutia ministrov G20 na indonézskom ostrove Bali dominovala vojna na Ukrajine a jej vplyv na svetovú ekonomiku a západní diplomati zdôraznili, že na stretnutí nebude žiadna spolupráca ako doteraz kvôli prítomnosti ruského ministra.

Japonská tlačová agentúra Kjódó uviedla, že tradičné skupinové fotenie, ktoré sa uskutočnilo na takýchto stretnutiach, sa neuskutočnilo. „Zdá sa, že USA a ďalší sa vyhli spoločnej fotografii s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom kvôli invázii na Ukrajinu,“ uviedla agentúra.

Pokus o vraždu bývalého japonského premiéra

Na začiatku stretnutia ministrov, keď si ruský minister zahraničných vecí Lavrov podal ruku so svojím indonézskym náprotivkom Retannom Marsudim, zazneli výkriky „Keď zastavíte vojnu“ a „Prečo nezastavíte vojnu“uviedla agentúra Reuters.

Retno zdôraznil napätie a uviedol, že kolegovia z G7 ju predtým varovali, že sa nemôžu pripojiť k spoločnej večeri, na ktorej sa zúčastnil aj Lavrov.

Vysokopostavený predstaviteľ indonézskeho ministerstva zahraničných vecí pre tlačovú agentúru uviedol, že od piatkového stretnutia sa neočakáva žiadne komuniké.

Johnson odstúpil, ale zatiaľ zostane premiérom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA