Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Predá Elon Musk jeho 10 percent akcií Tesly? Ľudia na Twitteri rozhodli

Zverejnené:

Upravené: 9. novembra 2021 o 9:20

840

Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS, TWITTER

Elon Musk v sobotu vyzval ľudí na Twitteri, aby hlasovali o tom, či má predať desať percent svojich akcií Tesly.

Podľa serveru CNBC tak reaguje na kritiku, že neplatí svoj spravodlivý podiel na daniach.

Musk podľa agentúry Reuters vlastní zhruba 170,5 milióna akcií Tesly. Hodnota desiatich percent týchto akcií sa podľa piatkovej záverečnej ceny na burze pohybuje okolo 21 miliárd dolárov.

„V poslednej dobe sa hovorí o tom, že nerealizované zisky sú prostriedkom na vyhýbanie sa daniam, takže navrhujem predaj desiatich percent svojich akcií Tesly. Podporujete to?“ napísal Musk na Twitteri. K príspevku pripojil hlasovanie s odpoveďami „áno“ a „nie“. Taktiež uviedol, že sa bude riadiť výsledkom hlasovania.

Musk vyhlásil hlasovanie po tom, čo sa v americkom Kongrese objavil návrh na zdanenie majetku miliardárov, ktorým by pomohlo financovať sociálne a klimatické programy prezidenta Bidena. V skorších príspevkoch šéf Tesly miliardársku daň kritizoval, napísala agentúra Reuters.

Musk v sobotu na Twitteri tiež upozornil, že nepoberá žiadnu mzdu. „Iba vlastním akcie. Jedinou cestou, ako platiť osobne dane, je pre mňa predaj akcií,“  dodal. Muskov účet na Twitteri sleduje približne 62,5 milióna užívateľov.

Musk je teraz podľa rebríčka agentúry Bloomberg najbohatším človekom sveta s majetkom v hodnote 338 miliárd dolárov.

Facebook končí s rozpoznávaním tváre, vymaže tak miliardovú databázu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA