Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Veľká Británia podala cez 10 miliónov tretích dávok vakcín proti koronavírusu

Zverejnené:

Upravené: 8. novembra 2021 o 11:34

233

Zdroj: unsplash.com

REKLAMA

Zdroj: Globalnews

Británia podala doteraz viac ako desať miliónov tretích „posilňujúcich“ dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19, informuje Sky News.

Celkovo v Spojenom kráľovstve podali 10 062 704 posilňujúcich dávok vakcín proti koronavírusu. Británia začala iniciatívu, ktorá má za cieľ dostať čo najviac ľudí na očkovanie treťou dávkou. Dôvodom sú obavy, že sa imunita u starších ľudí postupne oslabuje.

Susan Hopkinsová – šéfka britského Úradu pre zdravotnú bezpečnosť – povedala, že ľudia zaočkovaní dvomi dávkami, ktorí patria do zraniteľnej skupiny obyvateľstva, zomierajú na koronavírus po tom, ako ich imunita zoslabne.

Čítajte tiež: COVID-19: V nedeľu pribudlo 3015 nakazených

Britská vláda vyzýva starších obyvateľov a zraniteľné skupiny ľudí, aby sa zaočkovali treťou dávkou vakcíny. Sú to opatrenia s cieľom zabrániť zavedeniu obmedzujúcich opatrení v období Vianoc.

Británia za posledných 24 hodín zaznamenala 30 305 nových prípadov koronavírusu a 62 súvisiacich úmrtí. Je to najnižší počet nových prípadov od 2. októbra, čo znamená, že počty nových prípadov ochorenia klesajú.

Nová tabletka od Pfizeru má znižovať riziko ochorenia COVID-19 o 89 percent

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA