Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ruská federácia sa pripravuje na presun veľkého počtu rezervných jednotiek na Donbas

Zverejnené:

Upravené: 22. júna 2022 o 8:43

342

Zdroj: newsweek.com

REKLAMA

Globalnews

Rusko sa s najväčšou pravdepodobnosťou pripravuje na presun veľkého počtu rezervných jednotiek na Donbas. Uvádza sa to v najnovšom prehľade spravodajských služieb ministerstva obrany Británie.

Informoval o tom portál Independent.

Spravodajské služby poznamenávajú, že ťažké ostreľovanie na Donbase pokračuje, keď sa Rusko snaží uzavrieť severodoneckú oblasť cez Izyum na severe a Popasnu na juhu.

Treba poznamenať, že schopnosť oboch strán vytvárať a rozmiestňovať rezervné jednotky na fronte je s najväčšou pravdepodobnosťou čoraz dôležitejšia pre výsledok vojny.

Samostatne britská spravodajská služba opisuje situáciu so stratami v radoch samozvanej „DĽR“.

Zelenskyj sa na diaľku zúčastní na summite NATO

Ruské úrady nezverejnili údaje o celkovom počte vojenských obetí na Ukrajine od 25. marca. Samotná pseudorepublika však 16. júna uznala od začiatku roka 2022 2128 mŕtvych vojakov a 8897 zranených.

Úroveň strát „DĽR“ sa rovná približne 55% ich pôvodného počtu, čo zdôrazňuje extrémne vyčerpanie ruských a proruských síl na Donbase. Existuje vysoká pravdepodobnosť, že sily „DĽR“ sú vybavené zastaranými zbraňami a vybavením,“ uvádza spravodajská služba.

Britský premiér Boris Johnson varoval Britov, že sa musia „pripraviť na dlhú vojnu„, keďže Putin sa uchyľuje k vyčerpávajúcej kampani.

„Putin nebude rozhodovať o tom, koho medzi seba pozveme“ povedala šéfka Európskej komisie

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA