Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Zelenskyj sa na diaľku zúčastní na summite NATO

Zverejnené:

Upravené: 21. júna 2022 o 13:32

482

Zdroj: ukrinform.fr

REKLAMA

Globalnews

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vystúpi na prvom zasadnutí summitu NATO v online formáte. Podľa agentúry Ukrinform to uviedol zástupca vedúceho kancelárie prezidenta Ihor Zhovkva.

„Prezident Ukrajiny… vyzvaní na účasť na samite v online formáte. Prezident Ukrajiny dostal pozvanie vystúpiť na prvom zasadnutí tohto summitu, teda na prvom ustanovujúcom zasadnutí, na ktorom bude prítomných všetkých 30 lídrov členských štátov NATO,“ povedal Žitkva.

Žitkva tiež povedal, že budúci týždeň sa prezident Zelenskyj zúčastní na samite G7.

V Británii začína najväčší železničný štrajk od roku 1989

Summit NATO sa bude konať 29.-30. júna v Madride, kde aliancia musí schváliť novú strategickú koncepciu. Lídri by sa tiež mali dohodnúť na komplexnom balíku pomoci pre Ukrajinu.

Minulý týždeň generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg potvrdil, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa bude očakávať na summite NATO vo formáte, v akom sa bude môcť vzhľadom na okolnosti zúčastniť.

Zelenskyj neskôr povedal, že pozvanie prijal, ale nešpecifikoval formát účasti. Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba priznal, žeod summitu neočakáva pozitívne rozhodnutia pre Ukrajinu.

„Putin nebude rozhodovať o tom, koho medzi seba pozveme“ povedala šéfka Európskej komisie

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA