Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Šéf diplomacie EÚ proti úplnému zákazu vydávania víz Rusom

Zverejnené:

Upravené: 22. augusta 2022 o 15:38

249

Zdroj: ledapchine.com

REKLAMA

Globalnews

Šéf diplomacie Európskej únie Josep Borrell sa postavil proti návrhu zakázať vstup Rusov do EÚ.

Povedal to na tlačovej konferencii v Španielsku, píše Bloomberg.

„Zákaz vstupu všetkých Rusov nie je dobrý nápad. Musíme byť selektívnejší,“ povedal Borrell.

Dodal, že EÚ by nemala otvárať svoje dvere oligarchom, ale „existuje veľa Rusov, ktorí chcú utiecť z krajiny, pretože nechcú žiť v takejto situácii“.

Borrell uviedol, že niektoré krajiny už prijali niekoľko opatrení na zákaz vydávania víz, ktoré iné krajiny EÚ nepodporia, pričom poznamenal, že by bolo lepšie o tom najskôr diskutovať na úrovni EÚ.

Predtým sa objavila správa, že Poľsko požaduje zastavenie vydávania schengenských víz ruským občanom na úrovni Európskej únie.

 

Macron zavolal Putinovi po takmer trojmesačnej prestávke

Ako bolo oznámené, ministri zahraničných vecí EÚ budú na stretnutí 31. augusta rokovať o vízových obmedzeniach pre Rusov na pozadí vojny na Ukrajine.

Už niekoľko európskych krajín, ktoré najaktívnejšie podporujú túto iniciatívu, pozastavilo vydávanie schengenských víz občanom Ruskej federácie (Estónsko, Lotyšsko, Litva, Česká republika), Fínsko plánuje znížiť počet vydávaných víz o 90%.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vystúpil proti všeobecnému zákazu vydávania víz Rusom, aby sa nekomplikovali životy oponentov Kremľa utekajúcich z Ruska.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA