Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Štyria zranení pri útoku nožom na nemeckej univerzite

Zverejnené:

Upravené: 11. júna 2022 o 11:58

463

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Tridsaťštyriročný muž v piatok popoludní v univerzitnom areáli v Severnom Porýní-Vestfálsku v piatok popoludní pobodal štyroch ľudí.

Jeden zo zranených musel byť vo vážnom stave prevezený do nemocnice. Podľa agentúry DPA väčšiemu nešťastiu zabránili miestni študenti, ktorí útočníka premohli.

Podľa agentúry DPA muž vstúpil do areálu univerzity v Hamme-Lippstadte po 15:30 a na chodbách začal napádať prítomných ľudí. Zranil pritom nožom tri ženy a jedného muža.

Británia odmietla udeliť vízum 13-ročnej Ukrajinke

Následne zamieril do prednáškovej miestnosti, kde študenti útočníka premohli a zavolali políciu. Muža držali, kým polícia na miesto neprišla, informoval server Frankfurter Allgemeine.

Polícia uviedla, že zasiahla s veľkým množstvom jednotiek, a to vrátane špeciálnych síl. Na Twitteri popoludní vyzvala ľudí, aby sa oblasti vyhli. Podľa polície je pravdepodobné, že muž bol „osamoteným útočníkom“ a nemal žiadnych komplicov.

Podľa agentúry DPA nie je jasné, či muž je súčasným alebo bývalým študentom univerzity. Nejasné sú aj dôvody útoku. V priebehu popoludnia prevzalo vyšetrovanie štátne zastupiteľstvo, píše nemecký server Watson .

Britský minister obrany sa v Kyjeve stretol so Zelenským a Reznikovom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA