Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Twitter má teraz hodnotu iba 33% sumy, za ktorú ho Musk získal

Zverejnené:

Upravené: 31. mája 2023 o 13:45

492

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Sociálna sieť Twitter má teraz hodnotu len tretiny sumy, ktorú miliardár Elon Musk zaplatil na konci minulého roka.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Musk zároveň priznal, že preplatil Twitter, ktorý kúpil za 44 miliárd dolárov, vrátane čistého majetku vo výške 33,5 miliardy dolárov.

Nedávno uviedol, že Twitter má menej ako polovicu toho, čo zaň zaplatil.

„Nie je jasné, ako spoločnosť Fidelity dospela k novému, nižšiemu oceneniu, alebo či od spoločnosti dostáva nejaké neverejné informácie. Spoločnosť Fidelity prvýkrát znížila hodnotu svojho podielu v spoločnosti Twitter v novembri na 44% akvizičnej ceny. Potom nasledovali ďalšie poklesy v decembri a februári,“ píše Bloomberg.

Odkedy Elon Musk prevzal Twitter, spoločnosť má finančné ťažkosti. Po tom, čo sa spoločnosť zaťažila dlhom vo výške 13 miliárd dolárov, volatilné rozhodovanie a problémy s moderovaním obsahu spôsobili pokles príjmov z reklamy o 50%, uviedol Musk v marci.

Pokus získať späť tieto príjmy predajom predplatného Twitter Blue bol doteraz neúspešný. Na konci marca si ho predplatilo menej ako 1% mesačných používateľov Twitteru.

Podľa indexu miliardárov agentúry Bloomberg, ktorý používa ocenenie spoločnosti Fidelity na výpočet hodnoty svojho podielu, Muskova investícia do Twitteru teraz predstavuje 8,8 miliardy dolárov. V minulom roku Musk vynaložil viac ako 25 miliárd dolárov na získanie približne 79% akcií spoločnosti.

Podľa indexu si najnovší pokles berie z Muskovho majetku približne 850 miliónov dolárov, čo je 187 miliárd dolárov. Napriek problémom Twitteru vzrástol Muskov majetok v tomto roku o viac ako 48 miliárd dolárov, najmä kvôli 63% nárastu ceny akcií spoločnosti Tesla Inc.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA