Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk tento týždeň navštívi Čínu prvýkrát za posledné tri roky

Zverejnené:

Upravené: 30. mája 2023 o 14:15

522

large elon musk c
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Očakáva sa, že generálny riaditeľ spoločnosti Tesla Elon Musk tento týždeň navštívi Čínu, čo bude jeho prvá cesta do krajiny za tri roky.

Agentúra Reuters o tom píše s odkazom na 3 oboznámené zdroje.

Očakáva sa, že Musk sa stretne s vysokými čínskymi predstaviteľmi a navštívi továreň spoločnosti Tesla v Šanghaji, uviedli dva zdroje pod podmienkou anonymity.

Nebolo bezprostredne jasné, s kým sa Musk stretne a o čom budú diskutovať. Tesla a informačná kancelária Čínskej štátnej rady okamžite neodpovedali na žiadosti o komentár.

Čína je po USA druhým najväčším trhom spoločnosti Tesla a jej závod v Šanghaji je najväčším výrobným centrom automobilky.

Musk vlastní aj sociálnu sieť Twitter, ktorá je v Číne zakázaná, hoci niektorí ľudia k nej majú prístup prostredníctvom siete VPN.

Táto cesta bude prvou návštevou Muska v Číne od začiatku roka 2020, keď otriasol internetom, keď tancoval na pódiu počas podujatia v továrni spoločnosti Tesla v Šanghaji.

Príde tiež v čase, keď Tesla zápasí s mnohými výzvami, vrátane zvýšenej konkurencie s čínskymi výrobcami automobilov, ktoré vyvážajú elektrické vozidlá vyrobené v Číne, keďže dopyt na najväčšom automobilovom trhu na svete klesá.

Začiatkom tohto mesiaca Musk v rozhovore pre CNBC povedal, že „existujú určité obmedzenia našej schopnosti expandovať v Číne“. Dodal: „Nie je to problém dopytu.“

V tom istom rozhovore Musk povedal, že napätie medzi USA a Čínou „by malo znepokojovať každého“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA