Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Apple prvýkrát vypadol z rebríčka najlepších zamestnávateľov v USA

Zverejnené:

Upravené: 16. januára 2023 o 11:49

601

Zdroj: Youtube screenshot

REKLAMA

Globalnews

Apple a Meta neboli zaradené do zoznamu 100 najlepších zamestnávateľov v Spojených štátoch, ktorý každoročne zostavuje webová stránka Glassdoor.com na základe spätnej väzby od miliónov zamestnancov.

Toto napísala agentúra Bloomberg s odkazom na údaje Glassdoor.com stránky.

Spoločnosť Apple zároveň prvýkrát vo svojej histórii vypadla z rebríčka – od roku 2009.

Meta je zároveň na zozname od roku 2011 a trikrát sa umiestnila na prvom mieste, naposledy v roku 2018.

Ako poznamenáva Bloomberg, jedným z hlavných negatívnych faktorov pre Meta bolo prepustenie 11 tisíc zamestnancov a plány presunúť zameranie rozvoja spoločnosti na metaverzum.

Táto zmena stratégie spôsobila, že pracovníci „sa cítili trochu neisto, pretože nie je jasné, ako to skončí,“ povedal hlavný ekonóm spoločnosti Glassdoor Daniel Zhao.

Odborníci tiež poznamenávajú, že prepúšťanie môže narušiť morálku zostávajúcich zamestnancov a spôsobiť dlhodobé poškodenie dobrého mena spoločnosti ako zamestnávateľa.

Apple zároveň využíva výhody rozhodnutia vrátiť zamestnancov do kancelárií z práce na diaľku, píše Bloomberg.

„Zamestnanci skutočne oceňujú možnosť pracovať z domu alebo aspoň hybridne. Nutkanie vrátiť sa do kancelárií, mierne povedané, nebolo vítané s otvorenou náručou,“ priznal Zhao.

Napriek tomu, že hodnotenie najlepších zamestnávateľov opustilo dvoch IT gigantov, technologické spoločnosti stále dominujú v zozname a zaberajú viac ako 40% miest v ňom.

Najlepšou spoločnosťou z hľadiska zamestnancov bol teda debutant ratingu – vývojár softvéru pre prácu s klientmi Gainsight.

Zamestnanci spoločnosti v recenziách hovorili o transparentnosti riadenia, inkluzívnosti, príležitostiach na kariérny rast a flexibilite vo vzťahu k pracovným podmienkam.

Ďalej v rebríčku je „cloudová“ spoločnosť Box Inc., uzatvára 3 najlepšie poradenské spoločnosti Bain & Co., ktorá pravidelne zaujíma prvé línie zoznamu.

Na štvrtom mieste sa umiestnila poradenská spoločnosť McKinsey & Co., prvých päť uzavrel výrobca mikročipov NVIDIA Corp.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA