Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Najbohatší muž na svete Arnault stratil 11 miliárd dolárov za deň

Zverejnené:

Upravené: 24. mája 2023 o 15:51

471

Zdroj: Getty Images

REKLAMA

Globalnews

Francúzsky miliardár Bernard Arnault – najbohatší muž sveta – stratil 11,2 miliardy dolárov za jediný deň po kolapse akcií svojho konglomerátu LVMH kvôli obavám, že oslabenie americkej ekonomiky zníži dopyt po luxusnom tovare.

Píše o tom agentúra Bloomberg.

Majetok majiteľa konglomerátu LVMH, ktorý okrem iného zahŕňa značky Louis Vuitton, Moet & Chandon a Christian Dior, rastie väčšinu roka 2023, keď ceny akcií európskych luxusných spoločností raketovo rástli.

V utorok akcie LVMH v Paríži klesli o 5% – najviac za minulý rok – uprostred širšieho poklesu, ktorý vymazal približne 30 miliárd dolárov z európskeho luxusného sektora.

Aj keď vezmeme do úvahy straty, majetok francúzskeho miliardára je podľa indexu miliardárov agentúry Bloomberg stále 191,6 miliardy dolárov.

Podľa publikácie tento rok Arnault pridal k svojmu majetku 29,5 miliardy dolárov.

Zároveň sa rozdiel medzi Arnaultovým majetkom a generálnym riaditeľom spoločnosti Tesla Elonom Muskom, druhým najbohatším mužom na svete, zúžil na 11,4 miliardy dolárov.

Kolaps akcií LVMH v utorok nastal po ich dlhom raste počas roka (o 23%).

Analytici Deutsche Bank AG Matt Garland a Adam Cochran v poznámke uviedli, že očakávajú, že investori budú selektívnejší, pokiaľ ide o európske luxusné akcie, a spomalenie rastu v USA je znepokojujúce.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA