Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Severná Kórea plánuje vyslať na časť územia Donbasu vojakov a policajtov

Zverejnené:

Upravené: 3. februára 2023 o 15:30

472

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Severná Kórea plánuje vyslať policajný a vojenský personál do častí Doneckej a Luhanskej oblasti. Vláda KĽDR nedávno nariadila severokórejským obchodným spoločnostiam v Rusku, aby vybrali personál, ktorý vyšlú na Ruskom okupované územia na východnej Ukrajine, píše juhokórejský denník Daily NK .

Armáda a polícia zo Severnej Kórey by sa mali údajne podieľať na prácach obnovy.

Podľa nedávnych informácií z médií vydala Severná Kórea 20. januára tento príkaz niekoľkým obchodným spoločnostiam, vrátane spoločností Cholhyon Construction pridružených k ministerstvu obrany a spoločnosť Kumrung Construction, ktorá je pridružená ku Generálnemu úradu ministerstva sociálneho zabezpečenia.

Vzhľadom na to, že všetky obchodné spoločnosti, ktoré príkaz dostali, sú pridružené k vojenským agentúram alebo agentúram verejnej bezpečnosti, zdá sa, že Severná Kórea má v úmysle vyslať na východnú Ukrajinu vojakov alebo policajtov a nie civilistov.

Do misie na Ukrajine bolo údajne vybraných 300 až 500 mladých mužov vo veku od 19 do 27 rokov. Všeobecne sa dá povedať, že severokórejské úrady bránia zbehnutiu pracovníkov vyslaných do zahraničia tým, že vysielajú ženatých mužov, ktorí sú nútení zanechať svoje manželky a deti v Severnej Kórei.

Úloha Severnej Kórey vo vojne na Ukrajine

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg 30. januára 2023 vyhlásil, že Aliancia si je vedomá toho, že Severná Kórea pomáha Ruskej federácii vo vojne proti Ukrajine. Pchjongjang dodáva Moskve rakety, hoci obe strany tieto informácie predtým popierali, informoval ukrajinský spravodajský kanál TSN .

Zástupca ukrajinskej obrannej rozviedky Andrij Jusov uviedol, že úrady KĽDR poskytli ruskej strane muníciu a ručné zbrane, aj keď orgány KĽDR sú opatrné, pokiaľ ide o podporu Ruska.

Severná Kórea sa navyše nevyhla ani otázke poskytnutia západných tankov Ukrajine. KĽDR odsúdila presun amerických tankov na Ukrajinu s tým, že Washington údajne pokračuje v prekračovaní pomyselnej červenej línie.

Spojené štáty popierajú, že by Moskve ponúkli „ukrajinské územia výmenou za mier“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA