Sociálne siete

ZAHRANIČIE

V talianskych Alpách zomrel ďalší český turista

Zverejnené:

Upravené: 6. júla 2022 o 13:22

239

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V talianskych Alpách zomrel ďalší český občan, potvrdilo ministerstvo zahraničia. 

Osudnou sa mu stala 3 905 metrov vysoká hora Ortles v juhotirolskej časti pohoria. Skoro ráno sa na jej úbočí zrútil zo štvorstometrovej výšky. Ďalší ľudia z českej skupiny, s ktorou bol v horách, sú v poriadku.

Podľa talianskej televízie RAI k nešťastiu došlo okolo pol šiestej ráno asi 30 minút chôdze od Payerovej chaty, ktorú mnoho turistov využíva ako východiskový bod pre záverečný výstup na vrchol Ortles (nemecky zvaný Ortler). Horskí záchranári zasahujúci s vrtuľníkom našli už len bezvládne telo.

Boss talianskej mafie ‚Ndrangheta sa 30 rokov skrýval v Južnej Amerike. Rok po zatknutí ho teraz vydala Brazília

Totožnosť obete nebola spočiatku jasná, podľa miestnych zdrojov to však je rekreant z Českej republiky. Jeho štátnu príslušnosť potom potvrdilo aj české ministerstvo zahraničia.

„Môžeme potvrdiť, že dnes prišiel o život český občan v regióne Tridentsko,“ uviedla Mariana Wernerová z odboru komunikácie českého ministerstva zahraničných vecí. Ďalšie informácie podľa nej zisťuje český generálny konzulát v Miláne, ktorý je v spojení s talianskou políciou.

Horolezci považujú Ortles za jeden z najvýznamnejších vrcholov východných Álp.

V inej časti talianskych Álp, na vrchu Marmolada, dnes pokračuje ďalším dňom pátrania po piatich nezvestných Talianoch po nedeľnom zosuve ľadovca, ktorý si vyžiadal sedem obetí vrátane dvoch Čechov.

Lotyšsko obnoví povinnú vojenskú službu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA