Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Putin povedal Erdoganovi svoje súčasné požiadavky na Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 21. marca 2022 o 10:44

547

Zdroj : Theworlsnews.net

REKLAMA

Globalnews

Vladimir Putin vo štvrtok 17. marca telefonoval s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a prezradil mu, čo ruská strana požaduje od Ukrajiny pri rokovaniach. Informoval o tom portál Ukrajinská Pravda.

Spravý tomto telefonáte priniesla stanica BBC s odvolaním sa na hlavného poradcu a zástupcu tureckého prezidenta Ibrahima Kalina, ktorý bol v miestnosti prítomný počas telefonátu.

Podľa Erdogána je Putinovou hlavnou požiadavkou Kremľa „neutralita“ Ukrajiny a odmietnutie euroatlantického kurzu. Okrem toho Rusko naďalej hovorí o „odzbrojení Ukrajiny, aby nemohla predstavovať hrozbu pre Rusko“, „ochrane ruského jazyka“ a „denazifikácie“.

Rusi ostreľovali kyjevskú štvrť Svyatošinskij

Rusko má tiež svoje vlastné požiadavky týkajúce sa štatútu ORDLO a okupovaného Krymu, ale zástupca tureckého prezidenta  nepovedal konkrétne podrobnosti. Putin povedal, že pred konečnou dohodou bude potrebné osobné stretnutie s prezidentom Ukrajiny  Zelenským.

Pripomeňme si, že na druhý deň portál Financial Times zverejnil údajný návrh dohody medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou o ukončení vojny. Dohoda zahŕňa oznámenie Kyjeva o odmietnutí vstupu do NATO výmenou za bezpečnostné záruky od spojencov a stiahnutie ruských vojakov z Ukrajiny, ktoré vstúpili na jeho územie po 24. februári.

Nemecko chce viac zdrojov na obranu, plánuje si požičať najmenej 200 miliárd eur

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA