Sociálne siete

Zaujímavosti

Viete si vybrať správnu kabelku k vašej postave?

Takmer každá žena miluje kabelky. Tento módny doplnok však treba vedieť zladiť nielen s oblečením, ale zvoliť si aj správny typ vzhľadom k postave.

Zverejnené:

Upravené: 23. februára 2021 o 10:24

498

Módneokienko akovybraťkabelku?
Zdroj: Deichmann

REKLAMA

BRATISLAVA – Pri výbere správnej kabelky odborníci radia používať faktor „PP“, ktorý v preklade znamená „podľa postavy“.  Správny typ spomínaného módneho doplnku potom dokáže len podčiarknuť ženské krivky. Kabelka by nemala upozorňovať na prípadné nedokonalosti. Ako teda vyberať tú správnu kabelku podľa typu postavy? Čítajte ďalej.

Postava typu „jablko“

Patríte k ženám, ktoré potrebujú zamaskovať väčšie bruško? Nesnažte sa ho zakrývať obrovskou kabelkou. Naopak, vyberte si primeranú veľkosť – stredne veľká kabelka dokáže zázraky. Veľmi pekne na vás ukáže klasická kabelka cez rameno, zaujímavo bude vyzerať aj crossbody model, nie však absolútne mini strihu. Takúto crossbody kabelku potom nosíte po boku, nikdy nie vpredu, nezakrývajte si ňou väčšie bruško. Ženám s týmto tvarom postavy tiež pristanú módne aktovky a rôzne kabelky do ruky.

Postava typu „hruška“

Postava v tvare hrušky sa vyznačuje výraznými a širokými bokmi. Ženy sa môžu v tomto prípade naozaj nemusia obávať vymýšľať rôzne outfity a vyskúšať si svoju kreativitu. Ideálne pre tieto postavy sú kabelky do ruky, pretože nepriťahujú zbytočnú pozornosť k bokom. Všimnite si, ako nosí kabelky J.Lo, také Kardashianky zas obľubujú kabelky – ľadvinky. Určite nebudú zlou voľbou i rôzne elegantné listové kabelky, ktoré dodajú postave šmrnc. Všetky tieto modely vedia nosiť práve ženy s týmto typom postavy.

Postava typu „presýpacie hodiny“

Osí pás a večne žiadané krivky –  to sú tie vyhľadávané krivky a muži ich naozaj milujú. Zeny by mali určite siahnuť po kabelkách do ruky či cez rameno akéhokoľvek tvaru, veľkosti a farby. Outfit si môžu ženy v tomto prípade tiež doladiť pekným batôžkom. Módni poradcovia hovoria, že vynikne aj vtedy, ak si ramienka a časť batoha necháte spadnúť do pása. Tieto ženy si viac menej môžu dovoliť čokoľvek.

Postava typu „obdĺžnik“

Tento typ postavy sa nevyznačuje výraznými krivkami, a tak týmto ženám pristane väčšina typov kabeliek, či už s dlhým alebo krátkym popruhom, do ruky či cez rameno. Ženy môžu tiež siahnuť aj po priestrannejších taškách.

Palculienka či modelka

Dôležité je vyberať kabelky tiež s ohľadom na výšku. Nižšej postave vo všeobecnosti viac svedčia kabelky malých rozmerov. Drobné ženy by sa preto mali určite vyhnúť obrovským taškám, s ktorými by vyzerali opticky ešte menšie. Inšpiráciou  sú napríklad speváčka Kylie Minogue a herečka Sarah Jessica Parker, ktoré vedia nosiť kabelky.

Vysoké ženy by sa zase mali vyhýbať príliš dlhým modelom tašiek a kabeliek. Ideálna veľkosť je pre nich taká, ktorá neexperimentuje ani s dĺžkou úložného priestoru, ani s dĺžkou remienkov a popruhov.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA